Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Uzdevumu plāns lielajai pavasara mājas tīrīšanai

Sandija Salaka, 07.04.2011. 10:36

Šopavasar tīrot un pucējot logus, grīdas, skapjus un dažnedažādos mājas stūrus, Sieviešu Klubs.lv iesaka gūt divējādu efektu – gan ideāli tīru māju, gan veiksmes, naudas, mīlas un harmonijas piesaistīšanu. Lielo pavasara tīrīšanas plānu portālā Sieviesuklubs.lv izveidojušas fen šui speciāliste Dita Blūma un profesionālā uzkopšanas servisa „LiiR" speciāliste Velga Kopce.
Uzdevumu plāns lielajai pavasara mājas tīrīšanai

Kādēļ no enerģijas viedokļa vajag rūpīgi iztīrīt mājas katru strūrīti un pagulti? Jo šādi sev piesaistām jaunu enerģiju un veiksmi dažādās dzīves jomās – gan finansēs, gan attiecībās, darbā un pat personības izaugsmē. Viens no fen šui pamatprincipiem, kas jāievēro tīrot māju, katru reizi atbrīvoties no kādiem nevajadzīgiem, nelietotiem krāmiem.

„Vieglāk no tiem atbrīvoties 19. un 29. mēness dienā. Tās ir pašas labākās mājas tīrīšanai. Ja vēl šīs dienas sakrīt ar brīdi, kad mēness ir ūdens zīmēs, mājas attīrīšanas darbi notiek vēl produktīvāk. Ūdens zīmes ir tās, kad mēness atrodas vēzī, skorpionā vai zivīs, un mēness vienā zīmē ir apmēram 2,5 dienas," Sieviešu Klubam.lv skaidro fen šui speciāliste Dita Blūma.

Uzdevums Nr. 1 – atbrīvošanās no krāmiem

Pārbaudi savu iedzīvi! Pirms izmest šķietami nevajadzīgo vai aizdomīgo priekšmetu, uzdot sev trīs jautājumus: vai šī manta vairo manu enerģiju, kad es par to domāju vai skatos uz to? Vai to tik tiešām esmu iemīļojusi? Vai tā man patiesi ir noderīga?

Ja atbilde uz visiem jautājumiem nav dimdinošs jā, visticamāk mierīgi bez šī priekšmeta vari iztikt. Tātad – laiks no tā atbrīvoties!

Uzdevums Nr. 2 – sāc tīrīšanas darbus

Tīrīšanas likums ir viens – jāievēro princips no augšas uz leju. „Vispareizāk sākt ar griestiem. Ja to stūros saķērušies zirnekļu tīkli, paņem nedaudz samitrinātu lupatu, uzliec to uz birstes un izslauki griestu stūrus. Turpina ar skapju augšu tīrīšanu. Tam nav vēlams izmantot antistatistiskās putekļu slotas, to vietā labāk izvēlies viegli samitrinātu salveti vai drānu. Tas tādēļ, ka putekļi, kurus izdzenāsi ar slotu, agrāk vai vēlāk atkal nosēdīsies uz skapja virsmas," skaidro Velga Kopce. Kā nākamo tīrīšanas virsmu viņa min skapjus un plauktus, horizontālas virsmas un tikai tad grīdas.

„Lai tīrītu plauktus, galdus, palodzes un citas horizontālās virsmas, var izmantot tam speciāli paredzētas mikrošķiedru drānas (tās nopērkamas jebkurā sadzīves preču veikalā), tad tīrīšanai nebūs vajadzīga sadzīves ķīmija!" tā Sieviešu Klubam.lv atklāj Velga Kopce.

Uzdevums Nr. 3 – birstējam grīdas

Ar nosacījumu – katram grīdas segumam savs tīrīšanas paņēmiens. Parketam un linolejam trīs reiz gadā ieteicama grīdas vaskošana. Koka grīdu var tīrīt ar tīru ūdeni, bet atcerēties to ik pa laikam ieeļļot ar speciālo līdzekli. Flīzēm derēs visaprastākais ūdens. Ja nu grīda ir ļoti netīra, ūdenim var pievienot trauku mazgājamo līdzekli.

Uzdevums Nr. 4 – pārkārto istabu atbilstoši fen šui likumiem

Lai naktīs labāk gulētu, gultas galvgalim un kājgalim ir jābūt novietotam pret sienu. Ja grib sev piesaistīt attiecības vai arī esošās padarīt harmoniskākas un stabilākas, gultai jābūt novietotai tā, lai tajā var iekāpt no abām pusēm.

Guļamistaba un dators? Skaidrs, ka ideālā variantā guļamistabai ir jākalpo tikai divu nodarbju pildīšanai: miegam un seksam. Bet, ja dzīvo vienistabas dzīvoklī, raugi, lai vismaz dators (tāpat kā televizors un spogulis) nav novietots tieši pretī gultai. Organismam nav labi, ja tas naktī tiek atstarots. Atspoguļošās virmsas var veicināt baiļu izjūtu, mazināt stabilitātes un drošības sajūtu.

Izpucē arī naudas stūri! Tradicionālais fen šui uzskata, ka mājokļa naudas stūris atrodas ēkas dienvidaustrumos. Visus krāmus, saplēstās vai nelietotās mantas izmet, tās tikai aizkavē labklājības enerģiju.

Vēlies piesaistīt attiecības? „Pirmais princips – attīri māju no krāmiem. Otrais – ar kompasa palīdzību atrodi mājas dienvidrietumus un šajā zonā liec talismanus, kas ir pa pāriem. Izvērtē arī, vai tavās mājās ir pietiekams iņ un jaņ enerģijas līdzsvars. Ja sievišķās enerģijas būs par daudz (pārāk daudz volānu, rozā vai citas izteikti sievišķas detaļas), tad vīrieša enerģijai nemaz tavā mājoklī nav vietas. Tikai tad, kad atbrīvosi citai enerģijai vietu, tā parādīsies," Sieviešu Klubam iesaka fen šui speciāliste Dita Blūma.

Par to, kā ar fen šui palīdzību izmainīt savu dzīvi, Dita Blūma stāstīs savā seminārā „Sakārto savu dzīvi ar fen šui", kas notiks jau 14. Aprīlī no plkst. 18:00, Sieviešu Kluba mājīgajās telpās Rīgā, Vīlandes ielā 1. Mediju pārstāvjus laipni aicinām uz semināru, iepriekš piesakot savu dalību – 67350750!

Par portālu Sieviesuklubs.lv

Portāls sievietei, virtuāls klubs, kurā šobrī apvienojušās vairāk nekā 90 000 dāmas no visas Latvijas un arī ārpus tās. Šo tikšanās vietu sievietēm latviešu un krievu valodās izveidojis Māmiņu Klubs.

Uzzini vairāk: www.sieviesuklubs.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV