Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

„Galerijas Laipa” ekspozīcija Vidzemes modes šova ietvaros

Karlīne Cercina, 11.04.2011. 13:53

Valmieras Kultūras centrā 15.aprīlī no plkst. 19:30 līdz 22:00 Vidzemes modes šova apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt unikālu rotu un dizaina produktu ekspozīciju, kas tapusi sadarbībā ar Mākslas „Galeriju Laipa".
„Galerijas Laipa” ekspozīcija Vidzemes modes šova ietvaros

Mākslas „Galerija Laipa" sadarbībā ar Vidzemes modes šova organizatoriem piedāvās apmeklētājiem ekspozīciju, kurā būs redzamas unikālas, pēc pasūtījuma gatavotas mākslinieka Oļega Auzera rotas: „Lai izgatavotu rotas tiek noteikts konkrēts metāls, akmeņi, kas der konkrētam nēsātājam. Cilvēka augstākais mērķis ir būt par cēloni visam, bet viņa patiesā sūtība un laime ir piepildīt otra vēlēšanos!"

Mākslinieka Oļega Auzera vārds ir zināms ne tikai dizaineru aprindās, bet arī izcilas gaumes un juvelieru nozares pārstāvjiem. 2001. gadā radītais 128 cm augstais un 20 kg smagais augļu trauks bija pirmais darbs atjaunotajā Melngavja nama sudraba kolekcijā. Negatīvā pieredze šim kausam noteikusi īpašu apsardzi — 0.Auzeram tika nozagts līdzīgs sudraba kauss, kas joprojām nav atrasts un pašam autoram ir saglabājusies vien nepabeigta kausa fotogrāfija. Atzinīgi Oļega Auzera darbus novērtēja arī mūsu valsts eksprezidente Vaira Vīķe Freiberga, savas prezidentūras laikā pasūtot darbus un tādejādi reprezentējot Latviju.

Īpaši šim pasākumam, SIA Dizaina centrs pirmo reizi prezentēs dizainera Normunda Cercina veidotu drēbju pakaramo, kuru papildinās jau atzinību guvušie produkti – „Kalpiņš", „Pleciņš" un „Rotu torss". Veidojot jauno produktu, dizainers ir ņēmis vērā materiāla dabiskumu, funkcionalitāti, elastību un dabas motīvu praktisko unikalitāti.

Pasākuma laikā ekspozīciju papildinās Latvijas modes dizaineru tērpi, kuri tiks „nocelti no mēles" un piedāvāti apmeklētāju pieskārieniem, jautājumiem, interesei. Pēc pasākuma 1. Un 2.daļas, dizaineri sniegs konsultāciju un dalīsies pieredzē ar apmeklētājiem, liekot uzsvarus uz savas kolekcijas interesantākajām niansēm.

Vidzemes modes šovs - pirmo reizi augstās klases Latvijas modes dizaineri savu veikumu pasniegs ārpus Galvaspilsētas robežām. Pasākums tiks bagātināts ne tikai ar izsmalcinātiem priekšnesumiem no deju grupām, perkusiju meistariem, bet arī ar tipiskā "Latvijas kultūras centra" pārvērtībām skatuves, telpas un atmosfēras iekārtojumā.

Apmeklētājiem būs iespēja redzēt jaunāko Habitus Baltija 2010 laureātes Ingas Tauriņas kolekciju, Riga Fashion week dalībnieces Zanes Porietes kolekciju, Vidzemes modes šova jauno dizaineru konkursa uzvarētāju Elīnas Žīgures un Zanes Zaharovas kolekcijas, zīmola „My way workshop" kolekciju, sadarbībā ar modes preču veikalu „Creative Latvia" zīmola „Denēze" kolekciju bērniem un modes preču veikalu „BB Boutique" zīmola „Hypnosis Fashion", zīmola no Liepājas „INKA stils" un vidzemnieces Martas Blūmas kolekciju.

Biļetes uz pasākumu iepriekšpārdošanā pieejamas http://www.bilesuparadize.lv un Valmieras kultūras centra kasē.

Pasākumu atbalsta: Valmieras pilsētas pašvaldība, portāls Valmiera 24.lv, Radio Valmiera, Salons „Frizē Frizū", Fitnesa un SPA centrs „Lauvas sirds klubs", Imidža skola „Una stile", Pilsētas galerija „Valleta", Reklāmas laikraksts „Tava izvēle", laikraksts „Liesma", „Sekoeko.lv", Mākslas „Galerija Laipa", „Fotolukss", SIA Print.

Publicitātes foto, Oļega Auzera veidots rotu komplekts

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV