Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Aptauja: laba garastāvokļa krāsa šajā pavasarī – dzeltena

Ivita Bidere, 20.04.2011. 11:34

Ar pavasari cilvēkiem visvairāk asociējas zilā krāsa, savukārt laba garastāvokļa krāsa ir dzeltena un zaļa, liecina t/c „Galerija Centrs" modes bloga lasītāju aptauja. Aptauja tika veikta nolūkā noskaidrot, kā cilvēku gaume un sajūtas sakrīt ar šā gada modes aktuālāko tendenci – spilgtu krāsu laukumu salikumiem, kas dominē uz ielām, modes žurnālos un veikalos.
Aptauja: laba garastāvokļa krāsa šajā pavasarī – dzeltena

Viena no šā gada pavasara un vasaras sezonas aktuālajām tendencēm ir košu krāsu salikumi – violets ar zaļu, zils ar dzeltenu un melnu. Tīras, spilgtas krāsas aktīvi uzrunā gan to valkātājus, gan cilvēkus apkārt. Krāsa par cilvēku pasaka daudz vairāk, nekā mums liekas, un arvien populārāka pasaulē kļūst krāsu terapija.

T/c „Galerija Centrs" veica aptauju starp modes bloga http://mode.galerijacentrs.lv lasītājiem, lai noskaidrotu, kādu krāsu cilvēki vislabprātāk izvēlēsies šopavasar, kādas krāsas, viņuprāt, piestāv pavasarim un kura no tām asociējas ar labu garastāvokli.

Ar labu garastāvokli aptaujātajiem visvairāk asociējas dzeltena (51%) un zaļa (26%) krāsa. Dzeltenu iecienījusi ir arī modes māksliniece Elita Patmalniece: „Man patīk visas krāsas, bet šajā sezonā mani īpaši uzrunā dzeltenais, ko es tagad daudz izmantoju savā apģērbā. Manās gleznās dzeltenā krāsa ir bijusi vienmēr. Taču ir gadījumi, kad cilvēkam ne vienmēr gribas būt košam – ir daudzas citas krāsas, ar kuru palīdzību paslēpties."

Pēc lasītāju viedokļa, šā gada pavasarim visvairāk piestāv zilā krāsa (28%), tai seko zaļā (23%) un rozā (10%). Šo tendenci apstiprina arī t/c „Galerija Centrs" veikalu pārdevēju novērojumi, jo visbiežāk pircēji pieprasot visu zilu – gan aksesuārus, gan jaciņas un kleitas.

„Katrā dzīves posmā cilvēkam ir svarīga kāda noteikta krāsa un to viņš izvēlas intuitīvi – dažreiz pamanām, ka pēkšņi vairums lietu ap mums ir kādā noteiktā tonī, lai gan bieži vien tas notiek neapzināti. Cilvēks vienkārši satiek savu krāsu – tā mums liek justies labi, nomierina vai tieši otrādi – uzmundrina, palīdz tikt galā ar kādu problēmu. Viena un tā pati krāsa vai krāsu tonis diviem cilvēkiem var radīt atšķirīgas izjūtas", norāda Dace Visnola, mākslas terapeite.

Atbildot uz jautājumu, kas labāk piestāv pavasarim – tīras, košas un dzīvespriecīgas, mierīgas un pasteļtoņu vai raibas un sajauktas krāsas, pārliecinošs vairākums (85% no aptaujātajiem) balsoja par labu spilgtiem salikumiem. „Prieks, ka mūsu lasītāju sajūtas sakrīt ar modes jaunumiem un viņi var atrast pie mums tieši to, ko sirds kāro – gan „Karen Millen", gan „Mango", gan citos „Galerija Centrs" veikalos ir visas aktuālās kolekcijas", saka Lelde Gangnuse, t/c „Galerija Centrs" menedžere.

Publicitātes foto, modes māksliniece Elita Patmalniece

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV