Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Sietspiedes darbnīca „Luste" kafejnīcā „Taka"

Līga Stibe, 28.04.2011. 10:04

Šodien plkst. 19.00 kafejnīcā „Taka", Miera ielā 10. notiks jau trešā platformas „DiPaDu" radošā aktivitāte - sietspiedes darbnīca, tā būs iespēja piešķirt lietām jaunu krāsu un iedvest pavasara elpu. Esiet aicināti ņemt padusē savu iemīļoto ķeblīti, pelēko kladi vai vasaras kleitu un radīt pavasarīgas pārmaiņas.
Sietspiedes darbnīca „Luste" kafejnīcā „Taka"

Sietspiedes darbnīcas "Luste" mērķis ir izveidot pastāvīgi funkcionējošu, atvērta tipa darbnīcu, kurā dizaineri, mākslinieki un radošie uzņēmēji varēs eksperimentēt, izstrādāt, radīt un tiražēt jaunus produktus vai iepakojumus patstāvīgi vai kopā ar darbnīcas komandu. Kas ir sietspiedes tehnika? Sietspiedes tehnika ir viens no drukas veidiem, ko lieto dažādu materiālu apdrukai, sākot ar iepakojumiem, plakātiem, skrejlapām un beidzot ar audumu, sienām, mēbelēm un jebkuriem citiem priekšmetiem, kuriem ir nosacīti gluda virsma.

Sietspiedes darbnīca "Luste" turpinās darbnīcu un lekciju ciklu, ko Laikmetīgās Mākslas Centra programmas „Brigāde" ietvaros atbalsta Sorosa fonda-Latvija Ārkārtas palīdzības fonds un organizē platforma ideju un zināšanu apmaiņai – DiPaDu jeb Dots pret dotu. Radošās darbnīcas notiks regulāri, vismaz divas reizes mēnesī, aptverot visdažādākās tēmas, un tajās piedalīties ir aicināti visi interesenti.

12. maijā plānota radošās rakstniecības darbnīca sadarbībā ar Loesje pārstāvjiem Latvijā. Loesje ir meitene, kas dzimusi 1983. gada 24.bnovembrī Arnhemā, Nīderlandē. Kopā ar deviņiem draugiem viņa sāka savu dzīvi uz plakātiem. Dienā, kad bija pietiekami veca, lai ceļotu, viņa paņēma karti un devās uz citām valstīm. Ir grūti saskaitīt visus plakātu tūkstošus, kas pārklājuši gandrīz visu Eiropu un valstis ārpus tās, jo Loesje ir draugi visos kontinentos. Loesje un viņas draugi ir grupa cilvēku, kas satiekas, raksta tekstus, izplata plakātus un veic dažādas radošas aktivitātes. Loesje teksti nav par labo vai slikto, pareizo vai nepareizo. Viņai patīk kritizēt to, kas notiek apkārtējā sabiedrībā un mums visapkārt. Viņa visur vienmēr cenšas saskatīt pozitīvo un cer, ka tu lietas ieraudzīsi nedaudz savādāk.

Seko informācijai:
www.dotspretdotu.wordpress.com
twitter.com/platformadipadu

Sazinies :
platforma.dipadu@gmail.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV