Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

"Kollimpiāde" un "Rančo kollijs" 2011

Agris Straujups, 02.05.2011. 12:25

Jau trešo gadu Talsu novada Uguņciemā notiks olimpiskās spēles kollijiem "Kollimpiāde 2011". Kolliji ar saviem saimniekiem varēs sacensties dažādās suņu sporta disciplīnās, piemēram, šķēršļu joslas pārvarēšanā, piesaukšanā uz laiku, īpašās pitch & go aportēšanas sacensībās. Neizpaliks arī tradicionālās aitu ganīšanas nodarbības.
"Kollimpiāde" un "Rančo kollijs" 2011

""Kollimpiāde" Latvijā jau kļuvusi par visai prestižu pasākumu. Katru gadu tā pulcē daudzus kolliju īpašniekus no visas valsts. Tas ir ne vien sports, bet arī domubiedru tikšanās, kopīga atpūta un daudz noderīgu padomu no profesionāliem kinologiem," atklāj galvenais pasākuma rīkotājs Agris Straujups.

Augusta sākumā Kandavas novada Variebā norisināsies vēl viens vērienīgs sporta pasākums kollijiem lauku apstākļos – "Rančo kollijs 2011", kurā pirmo reizi tiks iesaistīti arī tādi lauksaimniecības dzīvnieki kā zirgi, aitas, kazas un pīles.

"Vislielākais pārsteigums "Rančo kollija 2011" dalībniekiem būs milzīgs vides labirints no siena ballītēm, kura veidošanā tiks izmantotas aptuveni 8,5 tonnas siena. Tāpat notiks pirmās sacensības tādā jaunā suņu sporta veidā kā kaniboulings," skaidro Straujups. Kā izrādās, šis sporta veids ir radies Latvijā.

Kolliju pasākumus rīko Kolliju portāls www.kolliji.lv, kas nav pakļauts nevienai no kinoloģiskajām organizācijām. Tāpēc gan "Kollimpiādē", gan "Rančo kollijā" bez dalības maksas var piedalīties jebkurš cilvēks ar savu kolliju vai kollijiem, neatkarīgi no piederības kinoloģiskajiem klubiem un ciltsrakstu esamības. Vienīgais noteikums – līdzi jābūt suņa vakcinācijas apliecībai ar derīgām vakcinācijas atzīmēm.

Dalībnieku reģistrācija jau sākusies, tādēļ aicinām visus Latvijas kolliju īpašniekus pieteikties pasākumiem. Vairāk informācijas – www.kollimpiade.lv un www.rancokollijs.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV