Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Prasme pārvaldīt sevi, lai gudri pārvaldītu savu dzīvi

Inese Upeniece un Ieva Vaine, 11.05.2011. 09:42

Dejas un personības kultūras centrs „I-Dejas māja” izsludina pieteikšanos kursam “ID – līderība, harizma, somatika”, kas piedāvā Latvijā nebijušu, unikālu starptautisku mācību programmu biznesa un radošās vides pārstāvjiem - dažāda profila un līmeņa vadītājiem, pasniedzējiem un profesionāļiem, kuru ikdiena saistās ar komunikāciju, vadību un apmācību.
Prasme pārvaldīt sevi, lai gudri pārvaldītu savu dzīvi

"ID – līderības, harizmas un somatikas kurss" - profesionāļiem, kas grib pilnveidot savas līderības prasmes un harizmu un saprot, ka ceļš uz panākumiem vienlaikus ir arī ceļš pie sevis. Ja līderība un harizma ir pazīstami jēdzieni, tad kursa izejas pozīcija – somatika - ir kas jauns Latvijā; tas ir skatpunkts uz cilvēku kā vienotu sistēmu, kurā mijiedarbojas fiziskais ķermenis, jūtas un prāts; veicot izmaiņas kādā no sistēmas daļām, mainās visa sistēma. Lai pilnīgi realizētu savu potenciālu, un patiesi sajustu savu spēku, jāpārzina un jāprot izmantot visi savas personības resursi, ko šīs apmācības dziļums arī piedāvā.

Arī kursa pasniegšanas filozofija ir oriģināls mūsdienīgu un jaudīgu apmācības metožu apkopojums, veidots, lai maksimāli paaugstinātu katra kursa dalībnieka personīgā ieguvuma efektivitāti un veicinātu iegūto zināšanu un prakses noturīgumu. Kurss ilgst septiņus mēnešus, aizņemot vienu pilnu nedēļas dienu, kam pateicoties tiek sniegta iespēja efektīvāk integrēt iegūtās zināšanas un pieredzi un veicināts to noturīgums. "ID" kursā tiek izmantota uz pieredzi balstītā (experiential learning) apmācības forma un dialoģiskais (dialogic learning) mācību stils, kas praksē pierādījuši savu noturīgo rezultātu, rosinošo apmācību vidi un katra individuālā dalībnieka personīgo ieguvumu.

Kursa idejas autore Inese Upeniece – dejas un personības kultūras centra "I-Dejas māja", kas sekmīgi darbojas kopš 2008. gada, radītāja un vadītāja, pēc organizācijas psiholoģijas maģistrantūras studijām Latvijas Universitātē, papildināja zināšanas franču psiho-organiskās analīzes institūtā, iegūstot psihoterapeita izglītību un praktiskas zināšanas uz ķermeni orientētajā terapijā- somatikā, ko vairāku gadu praksē aprobēja dažādos uz personības attīstību orientētos semināros. "ID" kursu viņa raksturo kā Latvijā vēl nebijušu projektu, kurā viņa kopā ar pieaicinātajiem Latvijas un ārvalstu pasniedzējiem gatava piedāvāt apjomīgas praktiskās zināšanas personīgā potenciāla atraisīšanai, balstoties uz somatikas pieeju mērķtiecīgā pašizziņā un izmeklētiem atbilstošiem praktiskajiem semināriem līderības jomā.

Iedvesmas laiks un vieta "ID" kursa radīšanai bija Ineses piecu mēnešu ilgā pieredzes apmaiņa Austrumsomijas sporta institūta Dejas un somatikas pedagoģijas departamentā, pateicoties ES Mūžizglītības programmas Grundtvig apakšprogrammas aktivitātes „Asistentūra" atbalstam. Šā gada janvārī Somijā Inesei radās ideja par ilglaicīga kursa radīšanu, kurā apvienot pašu labāko no savas pieredzes: līderību, personības izziņu un somatikas metodes, izmantojot gan uz pieredzi balstīto (experiential) gan dialoģisko (dialogic) apmācības stilu, kā arī- profesionālās pieredzes laikā iepazīto Latvijas un ārvalstu pasniedzēju pieaicināšanu kursa apmācības komandā. Pēc līdzīgiem apmācības principiem Inese strādājusi Latvijā pēdējos septiņus gadus, vadot pieredzes semināru ciklu „LSA studija" jeb pēdējos gados saukto „Auguma un personības studiju" un šādu apmācības principu efektivitāti pieredzējusi arī pieredzes apmaiņas procesā Somijā.

Lielākoties Latvijā, uz panākumiem orientētajā vidē, līderība un harizma tiek interpretēta kā prasmju un tehnisku iemaņu kopums, ko pilnveidojot, tiek prognozēti arvien lielāki rezultāti. Protams, ieguvumi, apgūstot noteiktas prasmes, ir acīmredzami, bet- novērojumi dzīvē un terapeitiskā darba pieredze liecina, ka šāda pieeja ilgtermiņā sevi neattaisno un to drīzāk raksturo kvantitatīvs, nevis kvalitatīvs rezultāts; kā blakus efektu, visbiežāk, saņemot paaugstinātu stresa līmeni, izdegšanu un virkni psiholoģisko problēmu, tai skaitā arī vērtību krīzi.

Šī kursa ietvaros mēs vēlamies uzrunāt tos profesionāļus, kuri izprot 'trīs vaļu' - prāta, jūtu un ķermeņa - mijiedarbību un kurus saista izaicinājums atkāpties no racionālās pasaules rāmjiem, izzinot un attīstot savus resursus no visiem savas personības aspektiem, kas ietver ne tikai galvu un rokas jeb iemaņas un rīcību, bet arī jūtas un sirdi vārda tiešajā un pārnestajā nozīmē.

Plašāka informācija par kursu: http://www.i-deja.lv//?id=231

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV