Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

„Modes Brokastīs" aktieris Artūrs Dīcis - par modi uz skatuves un skatītāju zālē

Ivita Bidere, 25.05.2011. 12:45

28. maijā t/c „Galerija Centrs" sarunu šovā „Modes Brokastis" Dāvids un Elita Patmalniece uz sarunu aicinās aktieri Artūru Dīci – Mocarta lomas atveidotāju Dailes teātra izrādē „Amadejs". Vai krāšņi kostīmi palīdz aktierim iejusties lomā un vai apģērbam ir nozīme arī ikdienā? Un ko vilkt mugurā, dodoties uz teātra izrādi? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem skatieties šova tiešraidē internetā - http://mode.galerijacentrs.lv.
„Modes Brokastīs" aktieris Artūrs Dīcis - par modi uz skatuves un skatītāju zālē

„„Amadejs" ir viena no pēdējā laika spilgtākajām izrādēm, kas man lika aizdomāties par talantu, Dievu un dzīvi. Te ir viss, kas ir vajadzīgs skatītājam – krāšņi un neordināri tērpi, lieliska scenogrāfija, patiess stāsts un aktieri – spilgtais Mocarts, radošās greizsirdības mocītais Saljēri un neprognozējamā Konstance. Es Artūru Dīci esmu iepazinusi tikai kā Mocartu – man ļoti gribas uzzināt, ko viņš pats domā par savu radīto tēlu uz skatuves, kurā tik liela nozīme ir tieši apģērbam," saka Elita Patmalniece.

Kopš maija vidus Dailes teātra izrāde „Amadejs" ir pievērsusi daudzu cilvēku uzmanību – krāšņi un pārdomāti tērpi ir viens no izrādes galvenajiem kodiem. Māksliniece Ilze Vītoliņa katru kostīmu ir veidojusi kā atsevišķu stāstu ar savu unikālo vēstījumu, kā eksotisku putnu uz balta fona izceļot Mocartu – Artūru Dīci. Ko nozīmē kostīmi aktierim, kādu uzdevumu tas uzliek uz skatuves, vai aktierim kā publiskai personai ir jādomā par savu izskatu arī ikdienā? Elita un Dāvids apspriedīs arī to, vai mūsdienās ir nozīme tam, ko uz teātri velk skatītājs – ja agrāk cilvēkiem teātra apmeklējums bija svētki, tam īpaši gatavojās, tad šodien vairums uz to vairs īpaši nepošas.

Dāvids: „Lai arī es Latvijā sen neesmu apmeklējis teātri, es varu viegli iztēloties, cik dažādi tērptus cilvēkus tur var sastapt. Mode ir kā spogulis, kas parāda to, kas mums ir apkārt un, kādi mēs paši patiesībā esam. Lai arī teātra apmeklējums neuzliek striktus etiķetes rāmjus, tomēr, ja vien Tu neesi pasauli nīstošs tīnis, būtu jāpārdomā, ko vilkt mugurā, jo ar savu apģērbu cilvēks pauž attieksmi pret citiem cilvēkiem un to darbu."

„Modes Brokastis" t/c „Galerija Centrs" notiek katra mēneša pēdējā sestdienā un tās var vērot gan klātienē, gan internetā. 28.maija „Modes Brokastis" notiks plkst. 12.00 t/c „Galerija Centrs" „Vīna Studijā", sarunas tiešraide internetā - http://mode.galerijacentrs.lv.

Modes mākslinieki Dāvids un Elita uz sarunu aicina viesi, ar kuru kopā meklē saistības starp to, kas cilvēkam ir galvā un kas – mugurā. Pirmās „Modes Brokastis" ar savu klātbūtni pagodināja Aigars Bikše, LMA Modes mākslas katedras vadītājs, tajās ir viesojusies arī Binnija Ārberga.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV