Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

„Lielā Ēdamiela" dosies turnejā pa Latvijas pilsētām

Edgars Eglītis, 01.06.2011. 12:43

Pasākums „Lielā Ēdamiela", kas ieguvis savu popularitāti kā neparastu ēdienu un našķu iepazīšanas pasākums ar visgarāko galdu, šovasar dosies turnejā pa Latvijas pilsētām, lai iepazīstinātu šo pilsētu nozīmīgāko pasākumu apmeklētājus ar ēdieniem no visas pasaules. „Lielajā Ēdamielā" katram būs iespēja arī nobaudīt izcilus Latvijas tradicionālos ēdienus kopā ar „Aldara" Tradicionālās Kolekcijas alus šķirnēm- zivju kūpinājumus, maiznieku un siera sējēju meistardarbus un pieredzējušu miesnieku radītus gaļas ēdienus - katram meistardarbam radīta alus šķirne. Ēdamielā apmeklētāji varēs uzzināt ēdienu gatavošanas noslēpumus, piedalīties spēlēs un degustācijās. Neatņemama "Lielās Ēdamielas" sastāvdaļa būs garākais galds – vieta, kur satikties ar kaimiņiem, paziņām un draugiem vai varbūt - sapazīties ar svešiniekiem un nodibināt jaunas pazīšanās.
„Lielā Ēdamiela" dosies turnejā pa Latvijas pilsētām

"Lielās Ēdamielas" turneja sāksies 2. jūlijā ar viesošanos Jēkabpils pilsētas svētkos, kur gardākos našķus un pilsētas svētku jautrākās norises baudīt varēs šogad atjaunotajā centrālajā Vecpilsētas laukumā. 9. jūlijā Ēdamiela svinēs Jūras svētkus Liepājas promenādē, savukārt Kuldīgas pilsētas svētkos „Dzīres Kuldīgā" "Lielā Ēdamiela" viesosies četras dienas - no 14. līdz 17. jūlijam. Kuldīgā pasākums notiks Pilsētas laukumā, kuru pilsētas svētku ietvaros ierasts dēvēt par „Hercoga salām". 30. jūlijā Ēdamielas labumus Pils parkā varēs baudīt cēsinieki un Cēsu pilsētas viesi, bet 6. augustā garšu turneja noslēgsies Bauskas novada svētkos.

"Šogad "Lielā Ēdamiela" dosies turnejā pa visu Latviju, ļaujot katrā novadā atrast unikālo, neparasto un garšīgāko ēdienu. Vienlaikus arī iepazīstināsim visus ar eksotiskiem ēdieniem no visas pasaules un mācīsim kā šādus ēdienus pagatavot pašiem mājās. Garākais galds, pie kura kopā satikties un sapazīties, papildinās piecu pilsētu svētkus un mēs ļoti ceram - radīs pozitīvas emocijas svētku dalībniekiem," stāsta Mārcis Gulbis (UNTITLED productions), pasākuma producents.

"Lielā Ēdamiela" šogad svin piecu gadu jubileju un vērienīgais ceļojums pa Latviju ir saistīts arī ar šo jubileju. Līdz šim "Lielā Ēdamiela" notikusi Rīgā, pilsētas svētku ietvaros, taču šogad Rīgā pasākums nenotiks.

"Lielā Ēdamiela" savas pastāvēšanas laikā piedāvājusi daudz un dažādus garšu pārsteigumus: 2007. gadā, kad notika pirmā "Lielā Ēdamiela", tās organizatori aicināja nobaudīt Latvijas novadu un citu tautu virtuvi - ēdiena meistari piedāvāja gan nacionālo ēdienu klāstu, gan meksikāņu virtuves gardumus, gan arī eksotiku - strausa gaļu un olas. 2008. gadā Ēdamiela turpināja piedāvāt eksotiskus ēdienus - apmeklētāji tika pārsteigti ar Vidusjūras reģiona virtuves gardumiem, Vidusāzijas plovu, tradicionālajiem Kaukāziešu ēdieniem un pat suši. 2009. gadā "Lielā Ēdamiela" pirmo reizi organizēja "Garšu un smaržu laboratoriju" - īpašu atrakciju ikvienam, kas vēlējās pārbaudīt savas maņas ēdienu un našķu atpazīšanā. 2010. gadā Lielās Ēdamielas moto bija aktīvais, sportiskais dzīvesveids un veselīgs uzturs. Katrs tirgotājs bija sagatavojis īpašo „Lielās Ēdamielas" veselīgo ēdienu, 2010. gadā pirmo reizi notika arī "Lielās Ēdamielas" pavāru šovs – sacensība.

Lielo Ēdamielu atbalsta "Aldara" Tradicionālā kolekcija- labākais, ko mūsu aldari līdz šim radījuši. Izsmalcinātas alus šķirnes sevī apvieno Latvijas tīrumu svaigumu, kas izceļ un lieliski papildina vietējo ēdienu garšu. Jaunajā kolekcijā ietilpst izsmalcinātais lagera tipa „Aldaris Muižnieku" alus un nefiltrētie „Aldaris Kviešu" un „Aldaris Dūmaku" alus. Pasākuma producents ir "UNTITLED productions" - masu un izklaides pasākumu producents.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV