Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Modē izsmalcināts „puķu bērnu" stils

Maija Dulle – Sūniņa, 15.06.2011. 11:17

Juvelierizstrādājumu kompānijas "Grenardi Group" vadītāja Solveiga Karele, atklāj, ka šogad galvenie vasaras sezonas rotu modes akcenti ir 60. gadu brīvdomīgajā Luxury hippy style, kas atbilstoši vasaras piedzīvojumu garšai arī rotu modē ienes vēl nebijušu formu un krāsu karuseli.
Modē izsmalcināts „puķu bērnu" stils

„Puķu bērnu" romantika un brīvība

Līdzīgi kā sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados arī šovasar modē ir hipiju dzīvesveida kokteilis - austrumu reliģijas, zaļā domāšana un seksuālā brīvība - tas viss, protams, atspoguļojās arī vizuālajā izskatā, tikai šobrīd tas atgriežas izsmalcināti elegantā veidā. Brīvdomīgais Luxury hippy style uzsver „puķu bērnu" brīvības ideju ar romantiskiem modes akcentiem.

Seko līdzi aktualitātēm – izvēlies savu vasaras talismanu

Krāšņas, apjomīgas rotaslietas, ziedu faktūras, negaidīta materiālu un krāsu izvēle ir dominējošie šīs vasaras akcenti rotaslietu kolekcijās. Ziedu simbols ir viens no hipiju kustības elementiem un atpazīšanās zīmēm, no kā arī aizgūts apzīmējums „puķu bērni".

Solveiga Karele, Grenardi Group vadītāja: „Šīs vasaras rotu kolekcijās ietverti romantiskie dārza ziedu motīvi – magnolijas, rozes, pačūlijas u.c. Rotas tiek veidotas kā miniatūras mozaīkas no neskaitāmiem maziem ziedu motīviem līdz lielām ziedu formām. Plaši tiek izmantotas arī hipiju kustībai tik raksturīgās ziedu apdrukas un dabīgie musturi."

Hipiju kustības aicinājums tuvināties dabai atspoguļojas modes tendencēs – aktuāli ir floras un faunas motīvi. Populāras ir rotaslietas ar dažādām simboliskām nozīmēm – modē atgriežas čūskādas elements, kas simbolizē mūžīgo jaunību, varde kā veiksmes un naudas simbols u.c.

Nost ar visiem likumiem!

Solveiga Karele: „Šovasar noteikti nevajag baidīties no ekstravagances un krāsu pārbagātības rotu izvēlē. Aktuālas košu, nesaderīgu krāsu un rakstu kombinācijas visplašākajā toņu gammā."

Konfliktējošas krāsas un psihodēliski raksti, kas radīja optiskas ilūzijas, ir vēl viena 60. gadu desmitgades modes iezīme. Nost ar visiem likumiem! Modes pasaulē valdīja avangards it visā – apģērbā, rotaslietās un pat mājas iekārtojumā. Arī šobrīd tik piesātinātā pasaules modes ideālu vidē ir svarīgi būt oriģinālam, radīt savu personību, lai izceltos uz pārējo fona. Luxury hippy style modes tendences aicina ikvienu pašam kļūt par modes ekspertu un kombinēt dažādas rotas, tādējādi radot savu personības tēlu, kas ir brīvs un neatkarīgs no sabiedrības uzliktajiem „rāmjiem".

Rotaslietas - vērtīga dāvana izlaidumā

Izlaidums ir kā svētki, kā novērtējums lielam darbam. Zināmā mērā tā ir sava veida robežšķirtne ceļā uz jauno. Tāpēc emocionāli tas ir ļoti svarīgs brīdis un rotaslietas ir īpašs veids, kā šim brīdim likt mirdzēt vēl spožāk un ne tikai absolventa acīs.

Solveiga Karele: „Katra cilvēka dzīvē izlaidums ir īpašs notikums. Tas ir laiks, kad vēlamies saņemt vērtīgas dāvanas kā atzinību par sasniegto. Skaistas rotaslietas viennozīmīgi tiks novērtētas kā vērtība, kas ne tikai lieliski papildina absolventa tērpu, bet arī paliek kā nozīmīga piemiņa par paveikto."

Katrs mēs esam individualitāte un ar to arī atšķiramies no pārējiem, tāpēc ir svarīgi radīt savu personību un būt oriģinālam. Šovasar var aizgūt idejas no hipiju stila vai jaukt krāsu kokteiļus krellēs, rokassprādzēs, auskaros, matu, kāju rotas un citos aksesuāros. Savukārt Grenardi piedāvā visplašāko un mūsdienīgāko rotu klāstu, no kā katrs atradīs ko tieši sava skaistuma un personības izcelšanai.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV