Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Liepājas Jūras svētkos promenādē norisināsies lielā ēdienu parāde

Krista Kalnarāja, 05.07.2011. 11:55

Šogad Jūras svētkos Liepājā viens no lielākajiem akcentiem tiks likts uz lielās ēdienu parādes norisi pilsētas promenādē. Idejas realizēšanā iesaistās projekta „Lielā Ēdamiela" organizētāji, kā arī dažādi pārtikas preču ražotāji, kafejnīcas un restorāni. Būs iespēja iegādāties visdažādākos ēdienus, piedalīties to pagatavošanā un degustēt dažādu tautu nacionālos virtuvju pārsteigumus.
Liepājas Jūras svētkos promenādē norisināsies lielā ēdienu parāde

"Lielajā Ēdamielā" katram būs iespēja arī nobaudīt izcilus Latvijas tradicionālos ēdienus - zivju kūpinājumus, maiznieku un siera sējēju meistardarbus un pieredzējušu miesnieku radītus gaļas ēdienus. Ēdamielā apmeklētāji varēs uzzināt ēdienu gatavošanas noslēpumus, piedalīties spēlēs un degustācijās. Neatņemama "Lielās Ēdamielas" sastāvdaļa būs garākais galds – vieta, kur satikties ar kaimiņiem, paziņām un draugiem vai varbūt - sapazīties ar svešiniekiem un nodibināt jaunas pazīšanās.

Liepājas promenādē ēdienu parādē iesaistīsies arī dažādi pārtikas preču ražotāji un ēdienu gatavotāji. Būs nopērkama pašcepta maize, rauši, dažādi našķi, dārza un meža ogas, augļi, pašu gatavots saldējums, darbosies sulu un kokteiļu bārs. Promenādē notiks zivju kūpināšana un būs nopērkami visdažādākie gaļas izstrādājumi.

Restorāns „Vecais kapteinis" piedāvās unikālos un ļoti garšīgos „Liepājas menciņu" pīrāgus, savukārt viesnīcas „Amrita" restorāns „Oskars" Jūras svētku apmeklētājiem piedāvās „Liepājas menciņus".

Pasākumā darbosies arī aktīvais tēls "Cukuriņš", kurš koordinēs uzņēmuma „Dan Sukker" organizēto ievārījuma vārīšanu un tā degustēšanu. Ievārījuma receptes idejas autori ir Liepājas bērnu nama audzēkņi.

Liepājas Jūras svētku programma ir krāšņa un daudzpusīga, tāpēc ikviens tiek aicināts apciemot Liepāju un piedalīties svinībās! Plašāka informācija pieejama mājas lapā: www.liepajaskultura.lv.

Lielā Ēdamiela Jēkabpilī:

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV