Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Šosestdien Liepājā notiks garda izēšanās ar ēdieniem no visas pasaules

Edgars Eglītis, 08.07.2011. 10:56

Pasākums "Lielā Ēdamiela", kas ieguvis savu popularitāti kā neparastu ēdienu un našķu iepazīšanas pasākums ar visgarāko galdu, šonedēļ viesosies Liepājas Jūras svētkos. Pasākuma apmeklētāji ēdienus no visas pasaules un gardākos pašmāju meistaru darinājumus varēs nobaudīt Ostas promenādē.
Šosestdien Liepājā notiks garda izēšanās ar ēdieniem no visas pasaules

Latvijas tirgotāji "Lielās Ēdamielas" apmeklētājiem sagatavojuši dažādus pasaules ēdienus - pasākumā varēs nogaršot vasaras dienai īpaši piemērotu auksto spāņu gaspačo. Vācu virtuvi pasākumā pārstāvēs slavenās Bavāriešu desiņas. Jamaikas virtuve Ēdamielā dižojas ar ingvera grauzdiņiem un īpaši atspirdzinošu zemeņu mohito. Ēdamielas viesiem ir būs lieliska iespēja salīdzināt uzbeku un tadžiku plovu. Armēņu kuftu un hašlamu gatavos armēņu tautības pavārs, bet gruzīnu virtuves mākslu demonstrēs pavāre, kas savas amata prasmes apguvusi mācoties pavārmākslu Gruzijā.

Ēdamielas tirgotāji sagatavojuši arī īpašus iepazīšanās piedāvājumus- nelielas porcijas par nelielu maksu, tā, lai izstaigājot visu ēdamielu, pasākuma apmeklētājam būtu iespēja ko nogaršot katrā no tirdzniecības vietām un izvēlēties, kur ieturēt kārtīgas svētku pusdienas. Iepazīšanās piedāvājumā par 0,50 Ls Ēdamielas apmeklētāji varēs nogaršot: Armēņu kuftu lavašā, tadžiku plovu, Jamaikas zemeņu mohito, gruzīnu kebabu un tradicionālās virtuves pelēkos zirņus.

Pasākums norises vietā- Ostas promenādē plānota arī plaša kultūras un izklaides programma. No plkst. 12.00 līdz plkst. 17.00 pasākuma apmeklētāji varēs baudīt dzejas un dzīvās mūzikas aktivitātes starptautiskā mākslas un zīmētāju plenēra noslēguma pasākumā, no 14.00 līdz 17.00 promenādē norisināsies arī V Starptautiskais ielu teātru festivāls „Zeme. Debess. Jūra. 2011", no 17.00 līdz 23.00 Liepājas mazākumtautību biedrības dāvās savu veltījumu jūrai, bet no 19.00 līdz 23.00 svētku ballē uzstāsies Ivo Fomins & Co un Liepājas pūtēju orķestris.

"Lielā Ēdamiela" šogad svin piecu gadu jubileju un vērienīgais ceļojums pa Latviju ir saistīts arī ar šo jubileju. Līdz šim "Lielā Ēdamiela" notikusi Rīgā, pilsētas svētku ietvaros, taču šogad Rīgā pasākums nenotiks. Pirmais „Lielās Ēdamielas" pasākums jau norisinājās 2. jūlijā Jēkabpilī. No 14. līdz 17. jūlijam Ēdamiela viesosies Kuldīgas pilsētas festivālā „Dzīres Kuldīgā". 30. jūlijā Ēdamielas labumus Pils dārzā varēs baudīt cēsinieki un Cēsu pilsētas viesi, bet 6. augustā garšu turneja noslēgsies Bauskas novada svētkos.

"Lielā Ēdamiela" savas pastāvēšanas laikā piedāvājusi daudz un dažādus garšu pārsteigumus: 2007. gadā, kad notika pirmā "Lielā Ēdamiela", tās organizatori aicināja nobaudīt Latvijas novadu un citu tautu virtuvi – ēdiena meistari piedāvāja gan nacionālo ēdienu klāstu, gan meksikāņu virtuves gardumus, gan arī eksotiku – strausa gaļu un olas. 2008. gadā Ēdamiela turpināja piedāvāt eksotiskus ēdienus – apmeklētāji tika pārsteigti ar Vidusjūras reģiona virtuves gardumiem, Vidusāzijas plovu, tradicionālajiem Kaukāziešu ēdieniem un pat suši. 2009. gadā "Lielā Ēdamiela" pirmo reizi organizēja "Garšu un smaržu laboratoriju" – īpašu atrakciju ikvienam, kas vēlējās pārbaudīt savas maņas ēdienu un našķu atpazīšanā. 2010. gadā Lielās Ēdamielas moto bija aktīvais, sportiskais dzīvesveids un veselīgs uzturs. Katrs tirgotājs bija sagatavojis īpašo „Lielās Ēdamielas" veselīgo ēdienu, 2010. gadā pirmo reizi notika arī "Lielās Ēdamielas" pavāru šovs – sacensība.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV