Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Pirmoreiz spēkiem mērosies Latvijas pavārzeļļi

Inese Libere, 11.07.2011. 16:34

8. septembrī starptautiskās izstādes "Riga Food 2011" laikā Ķīpsalā pulcēsies jaunie pavāri no visas Latvijas, lai, liekot lietā savu talantu, zināšanas un prasmes, cīnītos par titulu "Latvijas pavārzellis 2011".

Latvijas jauno pavāru sacensībās "Latvijas pavārzellis 2011" aicināti piedalīties gan kvalificēti pavāri, gan vēl tikai topošie pavāri. Konkursa nosacījums – pieteikuma iesniegšanas brīdī pavārzellim jābūt ne vecākam par 23 gadiem.

Kā stāsta sacensību rīkotāju – "Pavāru kluba" – pārstāve Dana Gritāne, sacensības „Latvijas pavārzellis 2011" rīkojam pirmo gadu un vēlamies, lai Latvijā aizvien vairāk tiktu atzīts pavāru arods un pievērsta uzmanība jauno pavāru prasmju pilnveidošanai. Piedaloties konkursā, jaunajiem pavāriem ir iespēja iegūt pārliecību par savu meistarību, piesaistīt nākamo darba devēju uzmanību, savukārt ieraksts CV par dalību konkursā noteikti sekmēs jaunā pavāra karjeras attīstību.

Lai pieteiktos sacensībām "Latvijas pavārzellis 2011", dalībniekiem līdz 1. augustam jāiesniedz mājas darbs – recepte zupai, kuras pagatavošanā kā viena no pamatsastāvdaļām jāizmanto kartupeļi. Tāpat jāiesūta recepte pamatēdienam, kas gatavots no vistas, izmantojot ābolus un kartupeļus.

Pēc mājas darbu izvērtēšanas konkursa finālā iekļūs astoņi labākie dalībnieki. Sacensību finālisti tiksies 8. septembrī izstādes "Riga Food 2011" laikā, lai gatavotu ēdienus pēc pašu izstrādātajām un iesūtītajām receptēm. Kvalificēta žūrija vērtēs ēdiena noformējumu, garšu un produktu saderību, kā arī pašu dalībnieku tehnisko meistarību un darba organizēšanu.

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems medaļas, sertifikātus, kā arī sponsoru un atbalstītāju sarūpētās balvas. Jauno pavāru konkursa uzvarētājs saņems arī naudas balvu – Ls 200.

Sacensību nolikumi un pieteikuma anketa atrodama biedrības "Pavāru klubs" mājas lapā www.chef.lv un izstādes "Riga Food" mājas lapā www.rigafood.lv

Sacensības rīko biedrība "Pavāru klubs" sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Riga Food 2011" notiks 2011. gadā no 7. līdz 10. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi "Riga Food 2011" papildina Gastronomijas festivāls, plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Vairāk par izstādi www.rigafood.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV