Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Šonedēļ "Lielā Ēdamiela" viesosies Kuldīgas pilsētas festivālā

Edgars Eglītis, 14.07.2011. 10:51

„Dzīres Kuldīgā" svētku apmeklētāji Pilsētas laukumā, ko dēvē par „Hercoga salām", varēs nogaršot ēdienus no visas pasaules - vasaras dienai piemērotu auksto spāņu gaspačo, slavenās Bavāriešu desiņas un pat Jamaikas zemeņu mohito. Ēdamielas viesiem ir būs lieliska iespēja salīdzināt uzbeku un tadžiku plovu, armēņu kuftu un hašlamu gatavos armēņu pavārs, bet Amerikas virtuvi pārstāvēs 30 centimetrus garš superkartupelis. Ēdamielas tirgotāji sagatavojuši apmeklētājiem arī īpašus piedāvājumus - iepazīšanās porcijas par nelielu maksu, tā, lai izstaigājot visu Ēdamielu, pasākuma apmeklētājam būtu iespēja nogaršot visus ēdienus.
Šonedēļ "Lielā Ēdamiela" viesosies Kuldīgas pilsētas festivālā

Kuldīgas Pilsētas laukumā ieplānota arī plaša kultūras un izklaides programma - skatītājiem tiks piedāvātas koncertprogrammas „Viss ir OK", „Priecāsimies kopā" un Rok-pop- šlāgeršovs „Pārnovada drellis", Liepājas cirka programma „Komedianti iebrauc pilsētā!", leļļu teātra izrāde „Kā zaķis par zaķi brauca" un Kurzemes radio karaoke. Savus priekšnesumus sniegs grupas „Emburgas zēni", „Triānas parks", „Oranžās brīvdienas" un daudzi citi.

Jau ziņots, ka pasākums "Lielā Ēdamiela" šogad svin piecu gadu jubileju un pirmo reizi dodas turnejā pa Latviju. Ēšanas pasākumi jau norisinājušies 2. jūlijā Jēkabpilī un 9.jūlijā Liepājā, bet 30 jūlijā Cēsu pils dārzā norisināsies „Lielās ēdamielas" noslēguma pasākums.

Kuldīgā pasākums notiek pilsētas festivāla „Dzīres Kuldīgā" ietvaros. "Dzīres Kuldīgā" ir lielākais un atpazīstamākais Kuldīgas kultūrtūrisma pasākums un šogad tas notiks jau 16.reizi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV