Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Lielās ēdamielas" turneja noslēgsies Cēsīs

Edgars Eglītis, 28.07.2011. 10:24

"Lielās Ēdamielas" vasaras turneja noslēgsies sestdien, 30. jūlijā, ar varenu izēšanos Cēsīs, kur Pils dārzā no plkst. 11.00 līdz pat plkst. 24.00 cēsnieki un pilsētas viesi varēs baudīt gardus ēdienus no visas pasaules.
„Lielās ēdamielas" turneja noslēgsies Cēsīs

„Lielās Ēdamielas" tirgotāji ir sagatavojuši apmeklētājiem īpašus piedāvājumus - iepazīšanās porcijas par 0,50 Ls, tā, lai izstaigājot Ēdamielu, pasākuma apmeklētājam būtu iespēja nogaršot visus ēdienus.

Iepazīšanās piedāvājumā viesi varēs nobaudīt armēņu ķuftu lavašā, grilētu ananāsu ar sieru, mazo zemeņu mohito, uzbeku plovu, pupiņu biezzupu gruzīnu gaumē un japāņu surimi.

Ēdamielas tirdzniecības vietās būs nopērkamas arī slavenās Bavāriešu desiņas, grilēts cūkas stilbs, vismaz piecu veidu šašliks un pēc ekoloģiski veselīgām receptēm gatavots siers. Austrumniecisku garšu cienītājus noteikti iekārdinās vista ķīniešu gaumē, bet Amerikas virtuvi pārstāvēs 30 centimetrus garš superkartupelis.

30. jūlijā Cēsīs norisināsies arī Mākslas festivāla „Cēsis 2011" pasākumi. Papildus Ēdamielas gardumiem pilsētnieki un pilsētas viesi varēs baudīt Dailes teātra izrādi '' Aija pēc Jaunsudrabiņa'' Vecajā alus brūzī, Īlingas (Londona) simfoniskā orķestra koncertu Cēsu Sporta kompleksā.

Blakus Ēdamielas norises vietai- Cēsu Jaunās pils dārzā no plkst.22.00 Cēsu mākslas festivāla ietvaros tiks demonstrēta viena no mazāk zināmajām režisora Renē Klēra filmām „Klusēšana – zelts"- romantiska komēdija par diviem vīriešiem, kas iemīlējuši vienu sievieti.

Jau ziņots, ka pasākums "Lielā Ēdamiela" šogad svin piecu gadu jubileju un pirmo reizi dodas turnejā pa Latviju. Ēšanas pasākumi jau norisinājušies 2. jūlijā Jēkabpilī un 9.jūlijā Liepājā, no 14. līdz 17. jūlijam Kuldīgā, bet 30 jūlijā Cēsu pils dārzā norisināsies „Lielās ēdamielas" noslēguma pasākums.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV