Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Zobārste: Pēc āboliem zobiem prasās piens vai siers

PR@Mail, 18.08.2011. 12:14 | komentāri (1)

Lai mazinātu zobu jūtību, iesaja lietot piena produktus.
Zobārste: Pēc āboliem zobiem prasās piens vai siers

"Šobrīd ir ābolu sezona un daudzi cilvēki šai laikā sūdzas par jūtīgiem zobiem. Lai aizsargātu zobu emalju, kuru ietekmē ābolos esošais skābju daudzums, pēc ābolu ēšanas iesaku uzdzert nedaudz piena vai uzkost gabaliņu siera," pieredzē dalās Dr. Alēna Butkēviča, kura šogad tika atzīta par desmitgades labāko Latvijas zobārsti.

Šis padoms par pienu un sieru vasarā ir vienlīdz aktuāls ne tikai pēc ābolu ēšanas, bet arī lietojot uzturā plūmes, vīnogas, kā arī citas pašmāju ogas, piemēram jāņogas un upenes.

"Zobi justos vēl labāk, ja pēc katras ābolu vai ogu ēšanas tie tiktu iztīrīti ar floru saturošu zobu pastu, taču šāda iespēja ne vienmēr ir pieejama. Vēl kā alternatīva var būt cukuru nesaturošā košļājamā gumiju ar ksilitolu," skaidro pazīstamā zobārste.

"Latviešiem vajadzētu vasarā dzīvot kā francūžiem, kuri vienmēr augļus un ogas pasniedz kopā ar sieru, iespējams arī tāpēc, lai nedarītu pāri zobiem un mazinātu nepatīkamo sajūtu mutē," smejot atzīst Dr. Alēna Butkēviča, vienlaicīgi pieļaujot, ka varbūt tieši šīs tradīcijas dēļ viņas pacientiem no Francijas ir daudz veselāki zobi.

Dr. Alēnai Butkēvičai 2011.gada 14.aprīlī tika piešķirts tituls "Labākais zobārsts 2001-2010" Latvijā. Alēna Butkēviča ir vienīgā zinātņu doktore implantoloģijā Latvijā, kura daudzus gadus ir strādājusi ASV un pasniegusi lekcijas prestižajā Bostonas universitātē. "Savā praksē esmu veikusi 15 000 ķirurģiskās operācijas. Ar precizitāti, pārliecību un atbildību. Es uzskatu, ka zobārstniecībā vissvarīgākais ir ķirurga un pacienta savstarpējā uzticēšanās, kuras pamatā ir ārsta pieredze un zināšanas. Aizstāvot doktora grādu ("Zobu implantu biomehānika") pasaulslavenajā Bostonas Universitātē, esmu stabili ierindojusies nelielajā pasaules ķirurgu elites grupā," Dr. Alēna Butkēviča citēta http://www.drbutkevica.eu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV