Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīgas jauniešu ielu modes nedēļa – „Streetfashion"

Ivita Bidere, 22.08.2011. 14:37

Individualitātes un attieksmes paušana pret notiekošo, parādās katra jaunieša apģērbā. Pārliecību par savu stilu ikviens varēs paust t/c „Galerija Centrs" rīkotajā „Streetfashion" pasākumā, kas notiks no 22.augusta līdz 11.septembrim. Labākie dalībnieki tiks aicināti piedalīties modes skatē, kas 1.septembrī no plkst.13:00 notiks t/c „Galerija Centrs".

„Viena lieta būt stilīgam, cita – parādīt to arī citiem, ne tikai saviem draugiem un klases biedriem. „Streetfashion" pasākumu nedēļā mēs koncentrēti redzam labāko, ko piedāvā ielu mode Rīgā. Apģērbs ir iespēja izpausties, parādīt savu attieksmi pret dzīvi un gaumi un katru dienu tepat, Rīgas ielās, mēs varam redzēt jaunus un spilgtus cilvēkus, kuru apģērbs nes savu noteiktu vēstījumu", saka Renāte Slucka, t/c „Galerija Centrs" modes blogere.

No 22.-29.augustam ikviens ielu modes cienītājs viens pats vai kopā ar draugiem varēs nofotografēties savā ielas apģērbā t/c „Galerija Centrs" fotostudijā 1.stāvā. Visu dalībnieku foto tiks publicēti t/c „Galerija centrs" modes blogā - mode.galerijacentrs.lv.

Katras dienas pieci labākie dalībnieki tiks aicināti piedalīties modes skatē 1.septembrī plkst. 15.30, kurā viņu izvēlēto tērpu un radīto stilu vērtēs Latvijas modes profesionāļi un spilgtas personības. Šogad par dalībniekiem būs iespēja balsot arī internetā, palielinot sava favorīta izredzes iekļūt finālā. Žūrijas, kas vērtēs noslēguma pasākuma modes skati, sastāvā ir sabiedrībā labi pazīstamie modes mākslinieki Dāvids un Elita Patmalniece, kā arī „Triānas parks" soliste Agnese Rakovska u.c. Balvas modes šova uzvarētājiem nodrošinās G-Star Raw.

1.septembrī no plkst.13.00 – 19.30 uz Rīdzenes ielas notiks dažādi aktīvi priekšnesumi. Par atraktīvu labsajūtu ausīm rūpēsies Dj Gustavito, pārsteigumus un akrobātiskus brīžus nodrošinās Inline, MTB Freestyle un BMX Freestyle kvalifikācijas pārbaudes, bet jaunu atklāsmi modes un stila dzīvē radīs modes skates dalībnieki.

Ielu mode jeb streetfashion virziens ir radies nevis studijā vai modes namos, bet tautā, un cilvēks katrs ir tās veidotājs. Ielu mode parasti ir saistīta ar jauniešu kultūru, un visbiežāk to novēro lielo pilsētu centros. Pilsētas vidē sastopamais ģērbšanās stils ir arī attīstījis daudzus jaunus modes virzienus, piemēram, Punk ( saplēsts apģērbs, saspraustas drošības adatas, provakatīvi T-kreklu saukļi, mohikāniska frizūra) vai arī Gothic virziens( melns apģērbs, smagi mēteļi, dzejnieka krekls, lieli zābaki, grims).

Ielu modi raksturo dažādu stilu, fasonu un zīmolu sajaukums, kurš norāda uz apģērba nēsātāja noskaņojumu un personību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV