Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Augusta „Gaidību 4dienās" - par bailēm no dzemdībām un citām grūtniecēm aktuālām tēmām

Eda Magone, 23.08.2011. 12:19

Bailes no dzemdībām, bērna patstāvības veicināšana, krūšu tvirtums grūtniecības periodā un pēc tā, ūdens aerobikas nepieciešamība, mazuļu psiholoģiskās vajadzības pirmajā dzīves gadā – par šīm un citām tēmām kompetenti nozares eksperti topošajām māmiņām stāstīs nākamo „Gaidību 4dienu" laikā 25.augustā plkst. 11.00. Grūtniecēm organizētais bezmaksas seminārs, kā ierasts, notiks tirdzniecības centrā „Domina" pie restorāna „Vairāk Saules".
Augusta „Gaidību 4dienās" - par bailēm no dzemdībām un citām grūtniecēm aktuālām tēmām

Psihologi izpētījuši, ka teju visām sievietēm, kuras gaida pirmo mazuli, mēdz būt bailes no dzemdībām. Protams, šīs bailes ir dabiskas un pamatotas, jo pirmā grūtniecība ir nebijis pārdzīvojums un atbildība par augošo dzīvību. Par to, kā tikt galā ar bailēm, seminārā stāstīs psiholoģe Kristīne Balode. Savukārt par mazuļa psiholoģiskajām vajadzībām pirmajā dzīves gadā konsultēs perinatālā psiholoģe un psihoterapeite Mirdza Liepiņa. Kā norāda speciāliste, pastāv uzskats, ka bērna vajadzības pēc dzimšanas atspoguļo viņa pieredzi laikā, kad mazulis vēl bijis mammas puncī. Tieši tāpēc jaundzimušie izbauda jebko, kas viņiem atgādina šo laiku, - siltumu, kustības, sirdspukstus, mammas pienu, arī vienkārši atrašanos mammai uz vēdera.

Lai topošās māmiņas būtu zinošas par krūšu tvirtuma saglabāšanu grūtniecības periodā un arī pēc tā, „Wellslim centra" ķermeņa estētikas speciāliste Ramona Bergfelde „Gaidību 4dienas" apmeklētājām sniegs padomus par īpaši veicamajiem mājas darbiem krūšu skaistumam un pretstriju profilaksei, kā arī par piemērotu kosmētisko līdzekļu izvēli.

Grūtniecības laikā īpaši jārūpējas arī par fiziskā tonusa un emocionālās labsajūtas nodrošināšanu. Peldēšana un vingrošana ūdenī palīdz atbrīvoties no stresa, satraukuma un negatīvām emocijām, tāpat fiziskās aktivitātes ūdenī nevar nodarīt kaitējumu mazulim. Tāpēc par ūdens aerobikas ietekmi vairāk pastāstīs ūdens aerobikas trenere un sporta meistare Gunta Meldere.

Semināra laikā tirdzniecības centrā „Domina" topošajām māmiņām būs iespēja gūt jaunu informāciju arī par citām aktuālām tēmām. Piemēram, sertificēts bērnu ārsts Artis Žeigurs konsultēs par bērna patstāvības veicināšanu kā laimīgas dzīves priekšnoteikumu. Bet „Bērnu veselības centra" pedagoģe Ilga Prudņikova stāstīs par „Montessory" pedagoģijas metodēm.

Papildus 25.augustā līdz pulksten 16.00 t/c „Domina" topošās māmiņas un māmiņas ar mazuļiem, uzrādot „Gaidību 4dienu" kartes, varēs iegādāties grūtnieču, zīdaiņu un bērnu preces ar īpašām atlaidēm, kā arī izmantot speciālos piedāvājumus dažādos t/c „Domina" veikalos, lai iegādātos apģērbu, apavus, kosmētikas un skaistumkopšanas līdzekļus sevis palutināšanai. „Gaidību 4dienas" kartei var pieteikties semināra laikā. Vairāk informācijas par „Gaidību 4dienas" piedāvājumiem mājas lapā: http://www.domina-shopping.lv.

Nākamā „Gaidību 4diena" notiks 29.septembrī, kad tiks runāts par šādām tēmām: skaisti un veselīgi mati pēc dzemdībām, zāļu tēju lietošana grūtniecības un mazuļa barošanas laikā, ārstēšanās metodes grūtniecības laikā bez antibiotikām, mūzikas terapijas nozīme bērna attīstībā un citi temati.

Par tirdzniecības centru „Domina"

T/c „Domina" ir viens no lielākajiem tirdzniecības centriem Rīgā, kas saviem apmeklētājiem ne vien sniedz plašas iepirkšanās iespējas, bet arī piedāvā gūt pozitīvas emocijas un jaunas zināšanas un interesanti pavadīt brīvo laiku. Tajā atrodas vairāk nekā 170 veikalu, tostarp visplašākajā izvēlē tieši apavu un bērnu preču tirdzniecības vietas. Tāpat ir pieejama boulinga zāle ar 12 celiņiem, skaistumkopšanas centrs, kafejnīcas un restorāni, kā arī dažādu pakalpojumu sniegšanas vietas – pasts, apdrošināšanas iestādes un banku filiāles, ķīmiskā tīrītava, auto mazgātava, apģērbu šūšanas un labošanas iestāde, apavu ražošanas un labošanas iestāde, kā arī atslēgu serviss. Tirdzniecības centra „Domina" pārvaldītājs ir SIA „Baltic Red Management".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV