Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pica Lulū pirmie Latvijā ceps picas no pilngraudu mīklas

Inese Vētra, 30.08.2011. 10:24

Picēriju tīkls Pica Lulū kā pirmie Latvijā sāk piedāvāt picas uz pilngraudu mīklas pamatnes. Pilngraudu mīklas izstrādājumi ir īpaši labvēlīgi veselībai, jo veicina sāta sajūtu, uzlabo gremošanas darbību un labsajūtu. Tādejādi ir radīta alternatīva gardēžiem, kas grib padarīt savu maltīti veselīgāku, neatsakoties no ātrās ēdināšanas produktiem.
Pica Lulū pirmie Latvijā ceps picas no pilngraudu mīklas

Dietologi visā pasaulē iesaka palielināt pilngraudu produktu lietošanu ikdienā katrā ēdienreizē, lai uzņemtu veselībai nepieciešamās vielas. Tāpat tie sniedz daudz enerģijas un piemēroti cilvēkiem, kas rūpējas par savu svaru.

Veselīga uztura piekritēji turpmāk varēs baudīt pilngraudu mīklas picas

Liisa E. Ruģele, SIA „Later LTD" mazumtirdzniecības attīstības direktore: „Ideja ieviest sortimentā pilngraudu picas ir aizgūta no starptautiskās pieredzes. Pēdējos gados arī Latvijā sabiedrībā ir aktualizējusies interese par veselīgu dzīves veidu, tostarp uzturu. Reaģējot uz tirgus pieprasījumu, picēriju tīkls Pica Lulū kā pirmais Latvijā ir paplašinājis savu produktu klāstu ar jauno pilngraudu mīklas pamatnes picu."

Pilngraudu mīkla picai tiek gatavota no graudiem kas nav apstrādāti, līdz ar to saglabājot visas vērtīgās vielas, kas ir atrodamas graudos. Sevišķi var izcelt šķiedrvielas, kas padara pilngraudu produktus tik veselīgus.

Liisa E. Ruģele: "Pilngraudu mīklas pamatnei nav mērķis sacensties ar esošām picām, bet mēs saskatām šo kā perspektīvu nišas produktu, kas papildinās mūsu sortimentu un dos iespēju mieloties ar picu arī tiem, kuri līdz šim uz ātro ēdināšanu ir skatījušies ar noliegumu. Jāsaka, ka atsauksmes par pilngraudu picu ir ļoti labas un mēs plānojam, ka tuvāko gadu laikā picas ar pilngraudu pamatni varētu ieņemt 25-30% no visām apēstajām picām."

Pilngraudu nozīmīgā ietekme ir zinātniski pierādīta

Inga Pūce, veselīga dzīvesveida kluba „Figūras draugi" uztura speciāliste: „Pareizu uzturu un aktīvu dzīves veidu piekopjošam cilvēkam arī baltās mīklas picas šķēle nenodarīs nekādu kaitējumu. Ne velti, saskaņā ar Eiropas Savienības valstu aptaukošanās rādītājiem, viszemākie tie ir itāļiem, kas ir zināmi kā lielākie picas patērētāji pasaulē. Tomēr cilvēkiem, kam ir sēdošs darbs, un kas nenodarbojas regulāri ar sporta aktivitātēm, pilngraudu mīklas izstrādājumi būtu iespēja padarīt savu maltīti veselīgāku. Īsumā var teikt - lai varētu ēst vairāk, bet svērtu mazāk, jālieto vairāk pilngraudu produkti. Cilvēki ikdienā pārāk maz uzņem šķiedrvielas, kas ir pilngraudu sastāvā."

Jāatzīmē, ka bez šķiedrvielām, pilngraudu izstrādājumi satur tikai saliktos ogļhidrātus (cieti), kas nodrošina sāta sajūtu ilgtermiņā un citas veselībai sevišķi labvēlīgas vielas - B un E vitamīnus, minerālvielas un mikroelementus, antioksidantus un augu estrogēnus.

Svarīgākie fakti par pilngraudiem

Pilngraudu izstrādājumi cilvēka veselībai rada ļoti labvēlīgu ietekmi un tiem piemīt daudzas vērtīgas īpašības.

Par pilngraudu sauc graudus, kas satur klijas, dīgļus un endospermas. Klijās un dīgļos ir sastopama lielākā daļa no antioksidantiem un minerālvielām, kā dzelzi, cinku, varu un magniju.

Pilngraudu produkti samazina sirds slimību riskus un holesterīna līmeni asinīs.

Pilngraudi samazina risku saslimt ar 2. tipa diabētu vai vairākiem vēža paveidiem.

Šķiedrvielas, kas ir pilngraudu sastāvā, līdzsvaro cukura un insulīna līmeni asinīs.

Pilngraudu produkti satur maz tauku.

Šķiedrvielu ietekmē tiek samazināta „bada hormona" – grelīna aktivitāte, kā rezultātā organisms saprot, ka sāta sajūta jau ir sasniegta un laiks pārtraukt ēšanu.

Uzziņai par Later LTD

SIA „Later LTD" ir plašākā un populārākā picēriju tīkla Latvijā Pica Lulū izveidotājs un franšīzes turētājs. Šobrīd Latvijā zem Pica Lulū nosaukuma darbojas 9 picērijas Rīgā un ārpus galvaspilsētas. Pica Lulū piedāvā Itālijas, Amerikas un Kanādas tradīcijām un līmenim atbilstošas picas un to baudīšanas vietas – dzīvespriecīgas un krāsainas picērijas.

1996.gadā Pica Lulū pirmie Latvijā sāka piedāvāt picu ņemt līdznešanai, kā arī to piegādāt uz pasūtījuma klientiem ērtā vietā un laikā.

SIA „Later LTD" nodarbina gandrīz 160 darbinieku.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV