Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Aptauja: mūsdienu populārākā starpbrīžu izklaide skolā – spēlītes mobilajos tālruņos

Lelde Sāre, 31.08.2011. 11:45

No 70. līdz 90.gadiem populārākās starpbrīžu izklaides skolās ir bijušas gumiju lekšana, ierakstu veikšana atmiņu kladēs, mainīšanās ar pastmarkām un fišku spēlēšana, savukārt mūsdienās skolēnus starpbrīžos daudz biežāk nodarbina spēlītes mobilajos tālruņos un aktivitātes sociālajos tīklos. Tuvojoties jaunajam mācību gadam, tā noskaidrots tirdzniecības centra „Domina" veiktajā pircēju aptaujā.
Aptauja: mūsdienu populārākā starpbrīžu izklaide skolā – spēlītes mobilajos tālruņos

Mūsdienās skolēniem mobilie tālruņi ir kļuvuši teju par neatņemamu starpbrīžu sastāvdaļu – 39% respondentu, kuri mācījušies skolā pēdējo desmit gadu laikā vai joprojām turpina mācības, norāda, ka populārākā starpbrīžu izklaide ir spēlītes mobilajā tālrunī, savukārt gandrīz katrs trešais (30%) aptaujātais apliecina, ka biežākā nodarbe starp mācību stundām ir sazināšanās sociālajos tīklos. Tikai 15% respondentu priekšroku dod aktīvākām nodarbēm, piemērām, spēlēm ar bumbu. Kā populārākās skolēnu starpbrīžu izklaides mūsdienās tiek minētas arī uzlīmju kolekcionēšana uzlīmju albumiem (8%), „Bakugan" (2%), „Beibald" (2%) un sipas (4%) spēlēšana. Daļa skolēnu norāda, ka viņi starpbrīžos vienkārši sarunājoties ar draugiem un klasesbiedriem.

Savukārt 90.gadu starpbrīžu karalis noteikti bija fiškas – tās spēlējusi teju puse aptaujāto (47%), kuri šajā laikā mācījušies skolā. Gandrīz katrs desmitais aptaujātais, kurš 90.gados apmeklējis skolu, kā iemīļotāko nodarbi starp mācību stundām atceras arī dončikus un faņķikus (9%), jo-jo (9%) un gumiju lekšanu (9%). 8% aptaujāto 90.gadu skolēnu starpbrīžos visbiežāk spēlējuši karātavas, blusas, desas, kuģīšus un citas spēles uz papīra. Savukārt 7% aptaujāto visspilgtāk atceras anketu aizpildīšanu par mīļākajiem māksliniekiem, sportistiem, simpātijām u.tml. Vēl 90.gados starpbrīžos populāras bijušas dažādas „skriešanās spēles", piemēram, sālsstabiņi un augstāk par zemi (3%), daudzi aizrāvušies ar „Tamagoči" (4%) vai tetri (3%), bet citi ar krāsaino blociņu lapiņu kolekcionēšanu (1%).

Taču 80.gados, kā liecina tirdzniecības centra „Domina" aptaujas dati, vispopulārākā starpbrīžu nodarbe ir bijusi gumiju lekšana – ar to starp mācību stundām aizrāvies gandrīz katrs trešais (31%) aptaujāties, kas 80.gados mācījies skolā. Savukārt katrs ceturtais (26%) respondents norāda, ka šajā laikā skolā visbiežāk starpbrīžos veicis ierakstus atmiņu kladēs. Gana populāri skolēniem bijuši arī faņķiki (11%) un rotaļāšanās ar papīra lellēm, kā arī tērpu gatavošana tām (15%). Tāpat kā 80.gadu izklaides skolā tiek minētas mainīšanās ar importa precēm un to krāšana (4%).

Atmiņu klades un faņķiki ir bijuši iecienītākie izklaides veidi skolā arī 70.gados – tos atceras attiecīgi 16% un 8% aptaujāto respondentu, kas šajā laikā mācījušies. Tomēr visizplatītākā nodarbe starpbrīžos ir bijusi dažādu lietu kolekcionēšana - pastmarku (31%). konfekšu papīriņu (20%), nozīmīšu (13%), kalendārīšu (6%) un sērkociņu kastīšu etiķešu (6%) krāšana.

Tirdzniecības centra „Domina" veiktajā aptaujā piedalījās 1916 respondenti.

Par tirdzniecības centru „Domina"

T/c „Domina" ir viens no lielākajiem tirdzniecības centriem Rīgā, kas saviem apmeklētājiem ne vien sniedz plašas iepirkšanās iespējas, bet arī piedāvā gūt pozitīvas emocijas un jaunas zināšanas un interesanti pavadīt brīvo laiku. Tajā atrodas vairāk nekā 170 veikalu, tostarp visplašākajā izvēlē tieši apavu un bērnu preču tirdzniecības vietas. Tāpat ir pieejama boulinga zāle ar 12 celiņiem, skaistumkopšanas centrs, kafejnīcas un restorāni, kā arī dažādu pakalpojumu sniegšanas vietas – pasts, apdrošināšanas iestādes un banku filiāles, ķīmiskā tīrītava, auto mazgātava, apģērbu šūšanas un labošanas iestāde, apavu ražošanas un labošanas iestāde, kā arī atslēgu serviss. Tirdzniecības centra „Domina" pārvaldītājs ir SIA „Baltic Red Management".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV