Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Starptautiskās putras dienas ietvaros tiks meklēts labākais putras ēdājs un labākais putras pagatavotājs

EasyGet.lv, 28.09.2011. 11:40

Par godu Starptautiskajai putras dienai un popularizējot putras ēšanas tradīcijas Latvijā jau otro gadu AS „Rīgas Dzirnavnieks" speciālās sacensībās starp putras ēdājiem tiks noskaidrots „Labākais putras ēdājs 2011", informē Inese Ozoliņa. Tajās varēs piedalīties jebkurš putras cienītājs. Atšķirībā no iepriekšējā gada, sacensību ietvaros tiks noskaidrots arī „Labākā putras pagatavotāja 2011" titula ieguvējs, par kuru cīnīsies Latvijas vadošo restorānu pavāri.
Starptautiskās putras dienas ietvaros tiks meklēts labākais putras ēdājs un labākais putras pagatavotājs

Lai sacenstos par „Labākā putras ēdāja 2011" titulu, sava dalība jāpiesaka mājas lapā www.axaclub.lv, nosūtot savu ticējumu vai sakāmvārdu par mūsdienu putras ēšanas tradīcijām.

„Labākā putras ēdāja 2011" titula ieguvējs tiks noskaidrots 14.oktobrī „Galerijā Rīga", plkst. 14.00, kad finālistiem speciāli izveidotai žūrijai būs jāparāda viņu zināšanas par putru, jāatšķir dažādi putru veidi un citādi sevi jāpierāda kā labāko putras ēdāju. Titula saņēmējs varēs doties uz Ziemassvētku tirdziņu Berlīnē.

Pasaulē Starptautiskā putras diena ar plašām aktivitātēm tiek svinēta 8.oktobrī.

Latvijā putru ēšanai ir senas tradīcijas. Iedzīvotāji jau gadiem ir iecienījuši auzu pārslu biezputras, kuras vislabāk pagatavojamas no „Herkuless" pilngraudu auzu pārslām, savukārt mūsdienās arvien populārākas kļūst ātri pagatavojamās biezputras „AXA". Mītiem apvītās putras no pieaugušo bērnības mūsdienās ir ieguvušas jaunu veidolu un tās ir gan vienkārši, gan garšīgi pagatavojamas. Turklāt uztura speciālisti ir vienisprātis, ka graudaugu putras ir enerģijas un spēka avots, jo satur šķiedrvielas un saliktos ogļhidrātus, kas organismā nodrošina lēnu cukura līmeņa paaugstināšanos - tātad pakāpenisku, ilgstošu enerģiju un sāta sajūtu.

AS „Rīgas dzirnavnieks" ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus – visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem „Hercogs", „Herkuless" un „AXA". Uzņēmums ietilpst "Lantmännen" koncerna sastāvā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV