Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Oktobra beigās notiks piecpadsmitā Rīgas modes nedēļa

EasyGet.lv, 01.10.2011. 15:45

No 27. līdz 30. oktobrim Latvijas galvaspilsētā 15. reizi notiks tradicionālā Rīgas modes nedēļa, informē projekta sabiedrisko attiecību speciāliste Tatjana Baļvas. Pret-a-porter modes festivāls, RIGA FASHION WEEK, kuru organizē Baltijas modes federācija stabili divas reizes gadā jau septiņu gadu garumā, ir nozīmīgākais modes pasākums ziemeļu Austrumeiropā, kuras laikā vienā vietā satiekas Baltijas labākie modes dizaineri, pasaules mēroga modes meistari, lielāko starptautisko modes izdevumu žurnālisti un vietējās sabiedrības krējums.

„Pagājuši septiņi aktīva un auglīga darba gadi, pienācis laiks novērtēt sasniegto un noteikt jaunus mērķus jaunam projekta attīstības posmam. Mēs ar nepacietību gaidām RIGA FASHION WEEK 15. sezonu. Tie būs svētki ne tikai mums, organizatoriem, bet arī visiem tiem, kuri nav vienaldzīgi pret Latvijas modes industrijas attīstību, jo pateicoties tieši šim projektam modes līmenis mūsu valstī pagājušo 7 gadu laikā ir pacēlies pa vairākiem pakāpieniem, bet Rīga kļuva par zināmo Baltijas reģiona modes centru, kas, bez šaubām, veicina ne tikai pašas industrijas attīstību valstī, bet arī popularizē Rīgu kā tūrisma galamērķi", atzīmē Baltijas modes federācijas prezidente un RIGA FASHION WEEK galvenā producente Jeļena Strahova.

Par jubilejas Modes nedēļas imidža autoriem kļuva trīs profesionāļi: viens no Latvijas vadošajiem modes māksliniekiem Atis Artemjevs, fotogrāfe Poļina Viļuna un top-modele Madara Mālmane.

Atis Artemjevs, kurš ieguvis izglītību prestižajā Milānas Istitutto Marangoni, ir viens no Latvijas modes cienītāju mīļākajiem dizaineriem. Ar savām ārkārtēji sievišķīgajām un ļoti stilīgajām kolekcijām viņš priecēja publiku RIGA FASHION WEEK desmit sezonas, līdz ar to esot vispatstāvīgākais Rīgas modes nedēļas dalībnieks. „Jaunais RFW imidžs ir tandēma, lieliskās fotogrāfes Poļina Viļuna un burvīgās Madaras Mālmanes darba rezultāts. Šajā fotogrāfijā mēs gribējām radīt telpu bez laika, kaut kur visumā, kur nav ne pagātnes, ne nākotnes, kur, līdzīgi kā modē, ir tikai tagadne un esība", stāsta Atis Artemjevs.

Fotogrāfe Poļina Viļuna par foto procesu: „Fotogrāfijas ideja ir balstīta uz antitēzes pamata, kontrasts starp fona dziļo melno krāsu un spilgto sievietes tēlu. Ideālai sievietei vienmēr ir divas sejas – nepieejamība, kas vieš pievilcību, aristokrātiskumu un jutekliskumu, Līdz galam neizteiktie vārdi, liek aizdomāties... Plūstošās zīda līnijas un to maigums, auduma maigais starojums un Madaras akmens stingrā seja – kad viss sakrita un sanāca, kā bija plānots, tā bija laime! Es esmu ļoti priecīga, ka tieši mana fotogrāfija kļuva par Rīgas modes nedēļas jubilejas imidžu. RFW nav analogu Latvijā... tiem cilvēkiem, kuri redz savu nākotni saistītu ar modes industriju, tā ir iespēja būt pamanītiem, iegaumētiem, iespēja pieteikt sevi."

"Esmu bijusi daudzu zīmolu, tā dēvētā "reklāmas seja" - Christian Dior, Ermanno Scevrino, Lacoste u.c., esmu bijusi ietekmīgākajā modes žurnālā Vogue, fotografējusies daudzu pasaules līmeņa modes zīmolu apģērbos un dārglietās visdažādākajos pasaules nostūros, bet pirmo reizi mūžā man ir gods būt par Modes nedēļas seju, turklāt vēl Rīgas! Tas man ir liels gods un emocionāls gandarījums. Nespēju iedomāties, ka varētu dzīvot kaut kur citur, nevis Rīgā!", saka Gints Bude Model Management pārstāvētā modele Madara Mālmane, kuru pasaulē pārstāv visietekmīgākā modeļu aģentūra IMG. Divus gadus pēc kārtas Madara tika par Latvijas Gada top-modele. Madaras skolotājs, modes dizainers Gints Bude uzsver: "Manas audzēknes ir piedalījušās visās Rīgas modes nedēļās, vairākkārt ir bijušas arī tās reklāmas sejas, bet tas, ka tieši Madara izvēlēta 15. jubilejas Nedēļai tas ir likumsakarīgi. Pasaules līmeņa pasākums ar pasaules līmeņa top-modeli!"

Pavisam drīz sabiedrības un modes industrijas speciālistu uzmanībai tiks prezentētas nākamās pavasara-vasaras sezonas modes tendences no vadošajiem Latvijas, Lietuvas un Igaunijas dizaineriem, kā arī no īpašiem viesiem no citām Eiropas valstīm. Sekojiet informācijai RFW mājas lapā www.rfw.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV