Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgā notiks smiešanās maratons

EasyGet.lv, 04.10.2011. 11:19

Trešdien, 5.oktobrī, plkst. 12.00 dzelzceļa stacijas centrālajā zālē notiks smiešanās maratons, kura laikā pilsētas iedzīvotāji un viesi tiks aicināti uz mirkli apstāties, lai kopīgi pasmietos, skatoties dažādu komēdiju kadrus un kuriozus. Smiešanās maratonu organizē filmu kanāls TV1000 sadarbībā ar satelīttelevīzijas uzņēmumu Viasat. Rīdziniekus smieties aicinās arī Latvijas Nacionālā teātra jaunie aktieri Kristians Kareļins un Toms Liepājnieks.
Rīgā notiks smiešanās maratons

„Endorfīns, kas izdalās smiešanās laikā, ne tikai uzlabo pašsajūtu, bet arī palīdz mazināt sāpes. Turklāt, kā secinājuši pētnieki, smiešanās kopā ar citiem ir daudz efektīvāka par smiešanos vienatnē. Tādēļ - lai iepriecinātu Rīgas iedzīvotājus un vismaz uz dienu pārvērstu Rīgu par smaidīgāko pasaules pilsētu, organizējam šo smiešanās maratonu, kur visiem būs iespēja no sirds izsmieties," stāsta Viasat vadītāja Latvijā Ilze Zoltnere.

TV1000 pētījuma dati parādīja, ka katrs desmitais skatītājs ikdienas prieka devu gūst, skatoties filmas un komēdijas. Turklāt 40% skatītāju norādīja, ka vissmieklīgākās ir ASV ražotās komēdijas, tām seko (39%) Krievijā ražotās komēdijas. Tikai 8% par smieklīgām atzina Lielbritānijā ražotās komēdijas, 6% - Francijā ražotās komēdijas. Neliels skaits aptaujāto norādīja citās valstīs ražotās komēdijas - piemēram, Itālijā, Ukrainā, Latvijā un citās valstīs.

Aptauja par smiešanās paradumiem tika veikta, internetā aptaujājot 872 cilvēkus vecumā no 20 līdz 62 gadiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV