Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rudens Riga Fashion Mood piedāvās modes skates tiešraidē

EasyGet.lv, 05.10.2011. 11:14

Jau 13. oktobrī plkst. 20:00 rudens Riga Fashion Mood pirmo reizi Latvijas modes vēsturē nodrošinās visu modes skašu translēšanu tiešraidē, tādējādi atverot jaunu lappusi Latvijas modes vēsturē, kurā modes skates kā būtiska modes preces sastāvdaļa kļūt pieejama plašai sabiedrībai - ikvienam interesentam Latvijā vai ārzemēs, informē Latvijas Modes palātas projektu vadītāja Iveta Vecmane. Rudens Riga Fashion Mood radošie pārsteigumi skar arī vietu un saturu: par norises vietu izvēlēta Rīgas arhitektūras pērle – Biržas nams.

Rudens Riga Fashion Mood ietvaros š.g. 13.oktobrī tiks izrādītas Latvijas vadošo un jauno modes dizaineru veidotās apģērbu pret-a-porter kolekcijas pavasaris/vasara 2012. Savas jaunākās kolekcijas demonstrēs Latvijā vadošie Latvijas modes dizaineri un modes nami: vienmēr augstu kvalitāti nodrošinošais zīmols Anna Led, Krievijas tirgu iekarojusī Irina Košakova, jaunu pārsteigumu publikai sagādājis neprognozējamais Davids, pēc vairāku gadu klusēšanas modes pasaulē atgriežas Šeila, trikotāžas un adījumu cienītāju iemīļotais Cinnamons, bērnu apģērba zīmols Colorlicious un jaunie talanti – Zane Poriete un Arvils Linde.

Lai nodrošinātu Latvijas Modes palātas definēto mērķi – veicināt Latvijas modes pieejamību sabiedrībā – rudens Riga Fashion Mood tiks translēts tiešraidē interneta portālos www.pastaiga.lv www.puaro.lv u.c.

"Ar modes skašu tiešraidēm internetā vēlamies lauzt modes skašu eksklusivitātes fonu, nodrošinot to, ka Latvijas modes dizaineru jaunākās kolekcijas to pieteikuma brīdī kļūst patiesi pieejamas ikvienam interesentam. Uzskatu, ka mūsdienu tehnoloģsiko iespēju ietekmē ir jāmainās modes filosofijai – modei ir jānonāk pie interesenta viņam ērtā, pieejamā un ikdienā lietojamā medijā, kur modes skašu vērošanai pazūd ierobežotas piekļuves statuss, izzūd ierobežojumi, kurus uzliek fiziskā telpa vai ģeogrāfiskā teritorija," komentē Latvijas Modes palātas vadītāja Dita Danosa.

Rudens Riga Fashion Mood norises vieta - Rīgas arhitektūras pērle tā sauktais Rīgas Venēcijas palaco - Biržas nams, kurā vasaras beigās pēc restaurācijas savas durvis apmeklētājiem ir vēris Latvijas Mākslas muzejs. Vietas izvēlēta ļoti apzināti un mērķtiecīgi, jo Mākslas muzeja Biržas Nama koncepts ir ar dažādiem pasākumiem, mūziku, teātra izrādēm muzejam tvert kultūru plašākā griezumā nekā tikai vizuālā māksla, kur nosaukums Rīgas Birža izvēlēts kā asociācija kultūras tikšanās vietai.

Pirmais Riga Fashion Mood - modes nedēļas nogale, notika šā gada pavasarī 17.- 19. martam. Tā ieguva plašu rezonansi sabiedrībā un modes biznesa vidē. Tā tika atzīta par būtisku valsts mēroga pasākumu, kuru ar savu klātbūtni, pirmo reizi atjaunotas Latvijas Republikas vēsturē, pagodināja valsts prezidents. Riga Fashion Mood tika izrādītas 15 kolekcijas.

Otrais Riga Fashion Mood notika šā gada 14.aprīlī, Maskavā. Tas tika organizēts sadarbībā ar Latvijas Vēstniecību Krievijas Federācijā. Pasākums tika orientēts uz Latvijas modes zīmolu popularizēšanu un starpvalstu biznesa attiecību veicināšanu Krievijas tirgū, radot platformu sadarbības veidošanai un attīstībai. Modes šovs ieguva starptautisko rezonansi un tika pozitīvi novērtēts starvalstu ekonomisko attiecību veicināšanas kontekstā.

Riga Fashion Mood organizators ir Latvijas Modes palata un tas ir orientēts uz modes kā radošas industrijas un biznesa komunikācijas veicināšanu. Tās mērķi ir attīstīt modes dizaina platformu Latvijā, veicināt sabiedrības iesaisti, informētību un ieinteresētību par modes sfēru un tās aktualitātēm Latvijā. Ar šī pasākuma palīdzību organizatori vēlās radīt iespēju dizaineriem piedāvāt jaunās kolekcijas biznesa klientu segmentam vietējā un starptautiskā mērogā.

Papildu informācija: www.latvianfashion.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV