Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Ārzemju dizaineri Rīgas modes nedēļā

EasyGet.lv, 14.10.2011. 09:11

Rīgas modes nedēļa ir starptautisks modes pasākums, kurš notiek Rīgā kopš 2004. gada, rudenī un pavasarī, un kura misija ir Latvijas modes industrijas attīstības veicināšana, vietējo modes dizaineru popularizācija un Rīgas kā modernās mākslas, kultūras un modes centra imidža veidošana, tāpēc arī galvenā loma Rīgas modes nedēļā vienmēr tiek atvēlēta Latvijas modes māksliniekiem. Tradicionāli bez vietējo dizaineru kolekciju prezentācijām tiek rīkotas citu valstu modes mākslinieku skates, - tādā veidā tiek radīta platforma pieredzes apmaiņai un kontaktu dibināšanai. Šoreiz Riga Fashion Week laikā plašai publikai un modes industrijas speciālistiem tiks prezentētas tādu ārzemju dizaineru kā Xenia Joost (Igaunija), D.Efect (Lietuva) un Fyodor Golan (Lielbritānija) 2012. gada pavasara/vasaras sezonas pret-a-porter kolekcijas, informē projekta Riga Fashion Week PR-speciāliste Tatjana Baļvas.
Ārzemju dizaineri Rīgas modes nedēļā

Lietuviešu modes zīmols D.Efect ir jau zināms Latvijas publikai, jo veiksmīgi debitēja Rīgas modes nedēļā šī gada pavasarī. Vietējie un starptautiskie modes žurnālisti toreiz pauda vislabākās atsauksmes par D.Efect skati Rīgas modes nedēļā. Arī Rīgas pircējiem ļoti patika D.Efect kolekcija, kā rezultātā tagad šī zīmola apģērbus var nopirkt veikalā „Kabuki" Rīgā. Pati zīmola dizainere Egle Ziemyte savas kolekcijas raksturo kā „nepilnīgi perfektas" un savu stilu definē kā grunge un glamūra savienojumu.

Ksenija Joosta ir labi zināma Igaunijas modes māksliniece, zīmola „Ivo Nikkolo" galvenā dizainere, kura 2009. gada dibināja savu zīmolu „Xenia Joost". Ksenijas tērpos dizains un mode atspoguļo izmaiņas mūsdienu pasaulē, galvenā uzmanība fokusēta uz inovatīviem dizaina risinājumiem, kurus raksturo negaidītas ģeometriskas formas un dziļa jēga. „Xenia Joost" ir skandināvu mierīguma un slavu rakstura emocionalitātes sprāgstošs maisījums, kurš izaicina un maina robežas starp augstās modes iluzoriskumu, brīvo mākslu, skaistumu un sabiedrību.

Zīmols Fyodor Golan ir divu dizaineru no Londonas - Fjodora Podgornija un Golāna Frīdmana - tandems. Fjodors dzimis Latvijā, studēja Antverpenes Karaliskajā Mākslas Akadēmijā. Golāns Frīdmans ir no Izraēlas ar Marokas un Vācijas izcelsmi, mācījās Istituto Marangoni Londonā. Dizaineri strādāja tādos modes namos kā Alexander McQueen, Raf Simons, Richard Nichol un Issey Miyake, 2010. gadā dibināja savu zīmolu Fyodor golan, debitējot ar savu pirmo kolekciju Londonas Modes Nedēļā. 2011. gadā guva uzvaru prestižajā „Fashion Fringe" platformā, kuras mērķis ir atklāt jaunus talantīgus Lielbritānijas modes dizainerus un palīdzēt tiem attīstīties.

Katru sezonu, lai īstenotu Riga Fashion Week noteikto misiju un popularizētu Latvijas modes dizainerus un Rīgu ārzemēs, Baltijas modes federācija aicina apmeklēt pasākumu lielāko citu valstu izdevumu žurnālistus, lai tie atspoguļo Rīgas modes nedēļas pasākumus savos medijos. 15. jubilejas Rīgas modes nedēļas apmeklēšanu jau apstiprināja vairāki Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Itālijas žurnālisti.

Bez minēto ārzemju dizaineru skatēm, Rīgas modes nedēļā varēs vērot tādu Latvijas modes mākslinieku un pašmāju modes zīmolu kolekciju skates, kā Natālija Jansone, Līga Banga, Katja Šehurina un Sarmīte Ostaņeviča, „QooQoo", „Narciss", „Ilya Bulichev Jeans", „TDaniell" un „SockBox".

Foto: zīmols Fyodor Golan. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV