Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Noskaidrots "Putras ēdājs 2011" un „Labākais putras vārītājs 2011"

EasyGet.lv, 17.10.2011. 13:55

14. oktobrī par godu putras mēnesim AS „Rīgas Dzirnavnieks" speciāli organizētās sacensībās noskaidroja titulu „Labākais putras ēdājs 2011" un „Labākā putras vārītājs 2011" ieguvējus. Par labāko putras ēdāju tika atzīta Gunita Pūga, bet starp vadošo restorānu pavāriem labākais putras vārītājs bija „Tallink Hotel Riga" šefpavārs Kārlis Visockis, informē Mārtiņš Pozņaks. Otro un trešo vietu starp labākajiem putras ēdājiem ieguva Juris Dzvinko un Ēvalds Krievs.
Noskaidrots "Putras ēdājs 2011" un „Labākais putras vārītājs 2011"

Galerijas:

Šogad putras mēneša ietvaros pievērsta īpaša uzmanība tiks veltīta bērnu uzturam ikdienā.

Kā uzsver uztura speciālisti, visbiežāk ar nepareizu un nesabalansētu uzturu grēko tieši skolas vecuma bērni. Tāpēc šogad, par putras mēneša galveno tēmu Latvijā ir izvēlēts bērnu uztura jautājums, kā pozitīvu alternatīvu dažādiem našķiem piedāvājot vitamīniem bagātas putras.

Sandis Jansons, AS „Rīgas Dzirnavnieks" ģenerāldirektors: „Iesūtot vairākus simtus ticējumu un sakāmvārdu mājas lapā axaclub.lv, putras dienu sacensību dalībnieki ir pierādījuši, ka Latvijā putru ēšanas tradīcijas ir dzīvas. Mītiem apvītās putras, kuras no pieaugušo bērnības mūsdienās ir ieguvušas jaunu veidolu un tās ir gan vienkārši, gan garšīgi pagatavojamas. Diemžēl nereti vecāki, kuri paši uzauguši ēdot putras, mūsdienu saspringtajā ikdienas ritmā, par to ir aizmirsuši un jaunai paaudzei neskaidro, piemēram, auzu pārslu putras veselīgās īpašības. Organizējot „Putras ēdāju" un „Labākā putras vārītāju" sacensības, ceram pievērst sabiedrības uzmanību un likt aizdomāties par jautājumu, ko ēd mūsu bērni?

Sacensības „Putras ēdājs 2011" un „Labākais putras vārītājs 2011" tika organizētas Starptautiskās putras dienu ietvaros, ko pasaulē atzīmē visu oktobra mēnesi. Daudzās valstīs šī diena ir kļuvusi par labdarības simbolu, lai ar aktivitātēm sniegtu atbalstu trūcīgajiem cilvēkiem. Arī „Rīgas Dzirnavnieks" sadarbībā ar Latvijas Samariešu apvienību projekta „Paēdušai Latvijai" ietvaros uzsāka labdarības akciju „Uzdāvini putru". Akcijas laikā sociālo mediju Draugiem.lv, Facebook vai Tvitera lietotāji var simboliski uzdāvināt putru. Par katru, kas iesaistīsies šajā projektā, „Rīgas Dzirnavnieks" uzdāvinās vienu putras porciju daudzbērnu ģimenēm.

Latvijas labāko putras ēdāju noteica atjautības sacensībās īpaši izveidota žūrija. Finālistiem bija jāpagatavo sava īpašā putra, jādegustē un jāatšķir dažādi putru veidi, kā arī jāpārzina putru ēšanas ieradumi un ticējumi. Sacensību žūrijas pārstāvji bija Ufo, Vita Baļčunaite, Jana Kalniņa, Andis Brēmanis, Gundega Skudriņa, Ints Teterovskis, Indra Burkovska, Rihards Lepers, kā arī Sandis Jansons, Raimonds Bergmanis un Egīls Zariņš.

Sacensības norisinājās jau otro gadu. Atšķirībā no iepriekšējā gada, tika noskaidrots arī „Labākā putras vārītāja 2011" titula ieguvējs, par kuru cīnījās Latvijas vadošo restorānu pavāri. Pavāru konkursā piedalījās: restorāna „Desiderata" šefpavārs Māris Astičs, restorāna „MaMa" šefpavāre Terēze Kondrate, restorāna „Garšu darbnīca" šefpavārs Jānis Strautnieks, viesnīcas „Tallink Hotel Riga" restorāna šefpavārs Kārlis Visockis un restorāna „Ladig's Café" šefpavārs Ingmārs Ladigs.

AS „Rīgas dzirnavnieks" ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus – visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem „Hercogs", „Herkuless" un „AXA". Uzņēmums ietilpst "Lantmännen" koncerna sastāvā.

Foto (c) Mārtiņš Plūme

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV