Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Akcijas „Nomet riepu!" laikā „riepas" iekustinātas

EasyGet.lv, 19.10.2011. 09:15

Latvijas Veselības un Fitnesa asociācija (LVFA) ar prieku ziņo, ka aktīvu dzīvesveidu popularizējošajā akcijā „Nomet riepu!", kas notika 8. oktobrī, iesaistījās 48 sporta un fitnesa klubi, peldbaseini un citas aktīvās atpūtas iestādes Rīgā un citās Latvijas pilsētās, un tos apmeklēja apmēram 6000 interesentu, iepazīstot un izmēģinot klubu piedāvātās aktivitātes, informē biedrības "Latvijas fitnesa un veselības veicināšanas nozares asociācija" pārstāve Elīna Golde.

Šādu veselīgu un aktīvu dzīvesveidu popularizējošu akciju ar atvērto durvju dienu sporta klubos LVFA rīko jau trešo gadu. Tās laikā visi interesenti var bez maksas apmeklēt akcijā iesaistītos sporta un fitnesa klubus, izzinot to daudzveidīgo piedāvājumu, lai atrastu sev piemērotākās aktivitātes un iekļautu tās savā ikdienā. Pasākuma mērķis neaprobežojas ar bezmaksas dienas izsludināšanu sporta klubos, tā galvenais uzdevums ir pievērst sabiedrības uzmanību idejai, ka regulāra vingrošana un sportiskas nodarbes ikdienā ir labas veselības pamats.

Kā norāda veselības ministrs Juris Bārzdiņš: "Aptauju dati liecina, ka aptuveni puse no Latvijas iedzīvotājiem ikdienā nenodarbojas ar fiziskām aktivitātēm vai sportu, kaut arī labas veselības uzturēšanai pietiktu tam veltīt kaut vai tikai 30 minūtes katru dienu. Nepietiekama fiziskā aktivitāte ir viens no iemesliem virknei veselības problēmu, tādēļ sabiedrības uzmanības piesaistīšana, lai mainītu iedzīvotāju paradumus par labu veselīgam dzīvesveidam, vienmēr ir atbalstāma un veicināma. Tomēr vienlaikus, palielinoties apmeklētāju skaitam, uzņēmējiem jāvērtē iespējas fitnesa un aktīvās atpūtas centrus padarīt pieejamākus gan izmaksu ziņā, gan arī radīt piemērotas nodarbību programmas dažādām sociālām grupām, piemēram, senioriem, bērniem, jauniešiem utml."

Šogad akcijā „Nomet riepu!" iesaistījās 48 sporta un fitnesa klubi, peldbaseini un citas aktīvās atpūtas iestādes Rīgā un citās Latvijas pilsētās (Jelgavā, Valmierā, Cēsīs, Inčukalnā, Ādažos, Tīrainē, Ķekavā, Bauskā, Alūksnē). Salīdzinot ar pērno gadu, kad akciju atbalstīja 37 sporta klubi, vērojams krietns intereses pieaugums, taču LVFA turpinās aktīvi strādāt, lai turpmākajos gados atvērto durvju dienā piedalītos visi sporta un fitnesa klubi Latvijā.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, augusi arī sabiedrības interese - pērn akcijas dienā sporta klubus apmeklēja ap 4700 interesentu, bet šogad - ap 5500. Vecākajam pasākuma dalībniekam ir 76 gadi, jaunākajam tikai 5 gadi.
23% no visiem „Nomet riepu" apmeklētājiem fitnesa klubu apmeklēja pirmo reizi, 46% ar fitnesu nodarbojas ļoti neregulāri un šis pasākums bija kā motivācija un pamudinajums atnākt uz sporta klubu, un tikai 31% no pasākuma apmeklētājiem fitnesa klubus apmeklē regulāri.

„Nomet riepu!" un portāla www.ziedot.lv kopīgi veidotajā akcijā, kura tika rīkota ar mērķi palīdzēt cilvēkiem, kuriem nepieciešama rehabilitācija, cilvēkiem ar kustību traucējumiem un tiem, kuriem sportošana fitnesa klubā šobrīd ir neaizsniedzams sapnis, tika saziedoti 30 sporta klubu abonementi, kā arī sporta apģērbs.Lielākie ziedotāji bija paši fitnesa klubi, par ko īpašs paldies.

Latvija bija pirmā no Baltijas valstīm, kura aizsāka šādu aktīva un veselīga dzīvesveida popularizēšanas iniciatīvu. Pagājušajā gadā pievienojās arī Lietuva. Un šogad pirmoreiz šāda akcija notika arī Igaunijā (www.activestonia.ee) . Tajā piedalījās 28 sporta klubi, kurus apmeklēja ap 3500 interesentu. Organizatori Igaunijā plāno šādu akciju rīkot arī nākamgad, sadarbojoties visām trim Baltijas valstīm, kā arī aicinot iesaistīties arī Somiju.

LVFA priekšsēdētājs Gints Kuzņecovs pateicas Latvijas Veselības un Fitnesa asociācijas vārdā un ir gandarīts par šajos gados paveikto, taču uzskata, ka darbs pie veselīga un aktīva dzīvesveida popularizēšanas noteikti ir jāturpina vēl ciešāk sadarbojoties gan valsts, gan sabiedriskām organizācijām, iesaistot plašāku organizāciju loku.
Paldies atbalstītajiem un visiem, kas palīdzēja, lai šis pasākums notiktu.

Sīkāka informācija: www.balticfitness.org

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV