Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Noslēgusies 15. Rīgas modes nedēļa

EasyGet.lv, 31.10.2011. 17:59

No 27. līdz 30. oktobrim Latvijas galvaspilsētā 15. reizi notika tradicionālā Rīgas modes nedēļa, informē projekta PR-speciāliste Tatjana Baļvas. Starptautisks pret-a-porter modes festivāls Riga Fashion Week, kuru organizē Baltijas modes federācija stabili divas reizes gadā jau 7 gadu garumā, ir nozīmīgākais modes pasākums ziemeļu Austrumeiropā, kuras laikā vienā vietā satiekas Baltijas labākie modes dizaineri, pasaules mēroga modes meistari, lielāko starptautisko modes izdevumu žurnālisti un vietējās sabiedrības krējums. Riga Fashion Week aizsāka savu vēsturi 2004. gadā. Šajā laikā Rīgas modes nedēļa plašākai publikai atklājusi daudz talantīgu dizaineru, kuri šodien Latvijā ir pirmā lieluma modes zvaigznes. 15 sezonu laikā tika organizētas 300 modes skates ar 50 vietējo un 100 ārzemju modes mākslinieku dalību, kopējiem spēkiem sasniedzot projekta mērķus, - veicināt modes industrijas attīstību reģionā, popularizēt Latvijas dizainerus mājās un ārzemēs, un atgriezt Rīgai modes galvaspilsētas statusu.
Noslēgusies 15. Rīgas modes nedēļa

„Pagājuši septiņi aktīva un auglīga darba gadi, un šodien mēs redzam tā rezultātus un esam par to ļoti lepni. Rīga ir kļuvusi par ziemeļu Austrumeiropas modes centru, un Rīgas modes nedēļa par ievērojamāko modes pasākumu Baltijas reģionā. Informācija par Riga Fashion Week ir izskanējusi un pieejama ārpus mūsu valsts robežām, popularizējot Rīgu kā modernās mākslas, kultūras, tradīciju un radošā potenciāla bagātu pilsētu, un vērtīgu tūrisma galamērķi. Pienācis laiks novērtēt sasniegto un noteikt jaunus mērķus jaunam projekta attīstības posmam", - saka Rīgas modes nedēļās galvenā producente un Baltijas modes federācijas prezidente Jeļena Strahova.

Šoruden modes cienītāji varēja redzēt tādu Latvijas modes mākslinieku un pašmāju modes zīmolu 2012. gada pavasara/vasaras kolekcijas, kā Natālija Jansone, Līga Banga, Mārtiņš Pūpols, Katja Šehurina un Sarmīte Ostaņeviča, „QooQoo", „Narciss", „Ilya Bulichev Jeans", „TDaniell" un „SockBox". Tradicionāli bez vietējo dizaineru kolekciju prezentācijām tiek rīkotas citu valstu modes mākslinieku skates, - tādā veidā tiek radīta platforma pieredzes apmaiņai un kontaktu dibināšanai. Šoreiz Riga Fashion Week laikā plašai publikai un modes industrijas speciālistiem tika prezentētas tādu ārzemju dizaineru kā Xenia Joost (Igaunija), D.Efect (Lietuva) un Fyodor Golan (Lielbritānija) 2012. gada pavasara/vasaras sezonas pret-a-porter kolekcijas.

Riga Fashion Week programmu veido ne tikai dizaineru kolekciju prezentācijas modes skašu veidā, bet ir arī vesela dažādu pasākumu virkne – izstādes, konkursi, ballītes u.c. pasākumi, kuri ir RFW neatņemamā daļa, un kuri ir vērsti uz apmeklētāju izglītošanu modes jomā, kontaktu dibināšanu un izklaidi. Daži no tiem ir atvērti arī visiem interesentiem.

RFW atklāšanas pasākumā, 27. oktobrī, RFW oficiālajā klubā „Cooyote Fly" notika jauno modes dizaineru konkursa fināls "Absolut Mode Show". Četri konkursa finālisti – Iveta Vilne, Renāte Vītola, Daiga Zvirgzdiņa un Līva Ķauķe-Saule – prezentēja savas konkursa kolekcijas, kā arī vienu tērpu avangarda stilā „Inspired by Absolut", kuru demonstrēja Latvijā populāras personības - Ieva Adamss, Markus Riva, Ksenija Sundejeva un Rihards Lepers. Līva Ķauķe-Saule par labāko kolekciju saņēma balvu no Baltijas modes federācijas - iespēju piedalīties profesionālajos modes pasākumos. Par labāko Absolut tērpu Iveta Vilne saņēma speciālo balvu, braucienu uz Absolut dzimteni - Zviedriju, kā arī iespēju iegūt modes un dizaina pieredzi. Par muzikālo fonu RFW atklāšanas pasākumā rūpējās saksofonists Jānis Danevičs un DJ Uvis, kā arī kluba „Coyote Fly" dīdžeji.

Nakts klubā "Coyote Fly" (Tērbatas ielā 2) šoreiz notika vel divas tematiskās ballītes - 28. oktobrī žurnāla „Cosmopolitan" vakars „Cosmopolitan Party", un 29.oktobrī ballīte sadarbībā ar populāru blogu par modi „Stuff'n'Style" organizētā zīmola „Narciss" ballīte.

RFW ietvaros bija atklātas arī divas fotoizstādes, kuras vēlāk būs atvērtas arī visiem interesentiem.

Par godu Rīgas modes jubilejai „Gints Bude Model Management", kuras pārstāvētie modeļi demonstrēja dizaineru veidotos tērpus visās 15 Modes nedēļās un vairakkārt bijuši tās reklāmas „sejas", organizēja tematisko fotoizstādi „XV Riga Fashion Week kopā ar Gints Bude Model Management", kura tiks atklāta 29. oktobrī viesnīcā „Radisson Blu Hotel Latvija". Fotoizstādi veido visu 15 Rīgas modes nedēļu skašu fotogrāfiju kolāžas; tās atklāšanā piedalījās daudzi Latvijas modes mākslinieki, RFW dalībnieki, LR Kultūras ministres parlamentārā sekretāre Inese Laizāne un citas prominentas personas. Izstāde būs apskatāma iepirkšanās centrā „SKY & MORE" no 1. līdz 15. novembrim.

Modes dizainere Sarmīte Ostaņeviča organizēja modes fotogrāfiju izstādi "Urbānā Renesanse", kas tapusi sadarbībā ar fotogrāfi Aigu Rēdmani, un kuras atklāšana notika Rīgas modes nedēļas ietvaros, 27. oktobrī muzikālajā teātrī "Ginger & Fred". Plašākai publikai izstāde būs pieejama līdz 7. novembrim.

28. oktobrī Rīgas modes nedēļas ietvaros iepirkšanās centrā "SKY & MORE" notika muzikālais un modes vakars „Fashion & Music Night @ SKY & MORE", kura laikā skatītāji varēja baudīt trīs priekšnesumus – Iļja Buličeva džinsu kolekcijas stilizēto skati ģitārista Vadima Medvedeva mūzikas pavadījumā, Aleksandra Vasiļenko skatuves tērpu skati, kuri tika veidoti klubu deju šoviem "Culte Bizzare", kā arī Mārtiņa Pūpola („Martideas") vakarkleitu kolekcijas skati izpildītājas Elli U dziesmu pavadījumā.

29. un 30. oktobrī galvenajā RFW modes skašu norises vietā - viesnīcā Radisson Blu Hotel Latvija - notika oficiālais RFW showroom, kura organizēšana jau trešo reizi bija uzticēta Latvijas modes mākslinieku interneta veikalam www.CreativeLatvia.com. Showroom telpā bija skatāmi tērpi un aksesuāri, ko piedāvā šīs Modes nedēļas dalībnieki „Narciss", Sarmīte Ostaneviča, „QooQoo" un „SockBox", kā arī citi iemīļoti modes zīmoli, kā „Ringla", „Minus40", „ArtBag", „Vitelli".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV