Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

ArtBag izveido pirmo tautisko rakstu somu kolekciju

EasyGet.lv, 10.11.2011. 13:32

Par godu Mārtiņdienai un Latvijas Valsts svētkiem ArtBag komanda radījusi īpašu somu kolekciju, kurā izmantoti krāšņie Latvijas novadu tautastērpu audumi, informē Zane Lase-Lasmane. Jaunā kolekcija sestdien, 12.novembrī, tiks prezentēta arī Latviešu biedrībai Sietlā, ASV. Divas no šīs kolekcijas somām Sietlas rudens gadatirgus ietvaros tiks izsolītas, iegūtos līdzekļus novirzot biedrības darbībai.
ArtBag izveido pirmo tautisko rakstu somu kolekciju

Ikvienam kolekcija no 10.novembra pieejama www.artbag.lv interneta veikalā, kā arī sadarbības partneru veikalos.

„Latvisko rakstu somu kolekcija izveidota ar mērķi iedzīvināt tautas vērtības mūsdienu aktuālajā dizainā. Krāšņajos svārku audumos ieaustie vēsturiski spēcīgie simboli un košās krāsas nes lielu spēku. Šo spēku mēs iedzīvinām mūsdienu dizaina produktos, lai tie tiktu izmantoti arī ikdienas gaitās," jauno kolekciju raksturo Zane Lase-Lasmane, SIA ArtBag vadītāja.

Tautisko kolekciju veidos trīs pamata modeļi, kuri līdz šim bijuši ArtBag klientu pieprasīti – Mella, Kalla un Perra. To dekoratīvie elementi ir veidoti no Latgales, Vidzemes un Kurzemes svārku audumiem. Katram novadam ir raksturīgi vairāki rakstu veidi, kā arī īpaši toņu salikumi. ArtBag dizainere priekšroku devusi vienam rakstam no katra Latvijas vēsturiskā novada – Kurzemes, Vidzemes un Latgales. Kopumā ArtBag piedāvā deviņus dažādus tautisko somu modeļus, kas apskatāmi šeit: http://artbag.lv/lv/somas/tautiska

Somu izveidē izmantoti Latvijā austie tautastērpu vilnas audumi, salikumā ar mūsdienīgiem materiāliem – izturīgiem somu audumiem un pieprasītās mākslīgās vai dabīgās ādas.

Par ArtBag

ArtBag ir Latvijas zīmols, kas apvieno dizaineru idejas ar somu meistaru izcilo roku darbu, bet gala lēmumu somas izveidē ļauj pieņemt pašam klientam - izveidojot somu ArtBag somu konstruktorā. Tur pieejamas vairāk kā 20 dažādu modeļu somas un vairāk kā 100 dažādu materiālu.

SIA ArtBag ir dibināts 2010.gada janvārī un piedāvā individuālas somas privātiem un korporatīviem klientiem. ArtBag somas iespējams iegādāties Latvijas modes dizaina veikalos – Paviljons, Taste Latvia, Riija, Katana Fashion, www.creativelatvia.com, kā arī veikalos Rīgā un citur. ArtBag idejas autore un vadītāja Zane Lase-Lasmane izveidojusi uzņēmumu, pateicoties Nodarbinātības valsts aģentūras, Latvijas investīciju un attīstības aģentūras, Radošo biznesa industriju inkubatora Creative Andrejsala un grantu programmas Atspēriens atbalstam.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV