Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

„Laimīgā piparkūka" dzims Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā

EasyGet.lv, 23.11.2011. 08:58

Četrās adventes sestdienās – 26. novembrī, 3., 10. un 17. decembrī – no plkst. 12.00 līdz 16.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) visus aicina piedalīties Ģimenes dienas pasākumos ar kopējo nosaukumu „Laimīgā piparkūka", informē LNMM Reklāmas un informācijas darba kuratore Nataļja Sujunšalijeva. Katru sestdienu būs atvērtas trīs radošās darbnīcas un katru reizi citas. Šogad pasākumi veidoti tematiski saistīti ar muzeja krājumu, par galveno motīvu izraugot mākslinieka Anša Cīruļa zīmēto Laimas tēlu.
„Laimīgā piparkūka" dzims Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā

Visās četrās pasākuma dienās muzejā darbosies Piparkūku darbnīca, sniedzot ieskatu piparkūku cepšanas tradīcijās un radot īpašu svētku noskaņu. Tajā ikviens interesents varēs izveidot un izcept neparastu piparkūku ar kokgriezēja grebtām koka formām – kā mīļu un garšīgu dāvanu.

Divās no sestdienām muzejā būs atvērta tradicionālā Madarošanas jeb auduma apdrukas darbnīca, kurā būs iespējams apdrukāt līdzi paņemtu gluda kokvilnas auduma izstrādājumu (krekliņu, salveti, spilvendrānu u.c.) vai uz vietas iegādātu maisiņu kā dāvanu sev vai sev mīļajiem.

Vilnas velšanas darbnīca piedāvās filcēšanas tehnikā veidot vieglus un krāsainus eglīšu rotājumus – bumbuļus. Pirmssvētku noskaņai atbilstoši piedāvājumi būs arī Marmorēšanas, Krāsaino smilšu un Grezno rotu darbnīcās, kurās varēs radoši darboties, interesanti pavadot laiku un iegūstot oriģinālu gala rezultātu.
26. novembrī notiks Piparkūku, Madarošanas un Vilnas velšanas darbnīca. 3. decembris atvēlēts Piparkūku darbnīcai, Madarošanas darbnīcai un Grezno rotu darbnīcai. 10. decembrī savus dalībniekus gaida Piparkūku, Vilnas velšanas un Marmorēšanas darbnīca. Savukārt 17. decembrī radošās aktivitātes norisināsies Piparkūku darbnīcā, Marmorēšanas darbnīcā un Krāsaino smilšu darbnīcā.

Pasākuma atbalstītāji: SIA „Iļģuciema maiznīca konditoreja", restorāns „Domini Canes", Valsts Rīgas tekstilgalantērijas fabrika „Lenta", ceptuve „Svētes maize".

Uzmanību! 3. decembrī izstāde „Re-novācija" apskatei ir slēgta.

Norises vieta
Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs
Skārņu iela 10/20, Rīga

Norises laiks
26.11., 3., 10., 17.12.2011
Sestdienās / 12.00–16.00

Biļešu cenas
Dalība vienā darbnīcā: LVL 2,00
Dalība visās trijās darbnīcās: LVL 5,00
Īpašā cena visa muzeja apmeklējumam (izstāde „Re-novācija" un pastāvīgā ekspozīcija):
pieaugušiem LVL 2,50, skolēniem, studentiem, pensionāriem LVL 1,00.

Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama

Dalība, papildus informācija
E: Liga.Turjanska@lnmm.lv
T: (+371) 67 830906

Interneta resursi: http://www.lnmm.lv/lv/dmdm/info/learn/plan-workshop/future/laimiga-piparkuka-event487/

Foto: Radošās darbnīcas Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV