Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Modes mākslinieks - stilīgākā profesija

EasyGet.lv, 24.11.2011. 11:36

Visstilīgāk ģērbtākie cilvēki ir modes mākslinieki, liecina t/c „Galerija Centrs" apkopotie aptaujas dati. Otrajā vietā tiek ierindoti reklāmas jomas pārstāvji, bet trešajā vietā – uzņēmēji, informē Nords Porter Novelli projektu vadītāja Agnija Jankovska.

„Ir profesijas, kas nosaka noteiktu ģērbšanās stilu, piemēram, policists, ārsts, stjuarts, bet ir arī nodarbošanās, kas ļauj daudz brīvāk izvēlēties apģērbu. Mūsdienās cilvēkiem viens no profesijas izvēles priekšnoteikumiem ir brīvības sajūta, tajā skaitā arī ģērbšanās stila izvēlē. Stereotipi vairs nav modē, tāpēc modes mākslinieki cilvēkiem liekas stilīgāki un neordinārāki nekā pārējie," saka Lelde Gangnuse – Bērziņa, t/c „Galerija Centrs" menedžere.

Tirdzniecības centra „Galerija Centrs" veiktajā aptaujā tika noskaidrots, ka lielākā daļa respondentu (39%), profesiju, kuras pārstāvji ģērbjas visstilīgāk, ir ierindojuši modes māksliniekus, otrajā vietā reklāmistus (33%), bet trešajā uzņēmējus (28%), kas nodarbojas ar privāto biznesu. Aptaujā augstus rezultātus ir ieguvušas arī tādas profesijas kā dizaineri, arhitekti, sabiedrisko attiecību pārstāvji un žurnālisti.

Atbildot uz jautājumu, kas jums konkrēto profesiju pārstāvju ģērbšanās stilā patīk visvairāk, respondenti kā variantus minēja – neformālā pieeja apģērbu salikumiem, radoša apģērbu izvēle, liela daļa apģērbu izskatās dārgi un eleganti, kā arī, tas, ka tiek izvēlēti slaveni zīmoli.

Modes māksliniece Elita Patmalniece: „Katrs cilvēks savā būtībā ir modes mākslinieks, jo apģērbs mūsu ikdienā ir neatņemama sastāvdaļa. Latvijā cilvēki īpašu uzmanību pievērš tam, cik labi viņi izskatās. Turklāt to dara ne tikai svētku dienās, bet arī ikdienā."

Par salīdzinoši konservatīvu ģērbtu profesiju pārstāvjiem tiek atzīti medicīnas darbinieki, politiķi un policisti. Minot konkrētas asociācijas ko raisa šo profesiju pārstāvji tiek minēts, ka viņu apģērbu izvēle ir drūmās krāsās, netiek sekots līdzi modes tendencēm, velk to, kas nepiestāv augumam.

Pircēju interneta aptaujā piedalījās 150 respondentu.

Tirdzniecības centrs „Galerija Centrs" ir Galactico alianses biedrs. Šī alianse nodrošina vienotu standartu ievērošanu un īpašas ērtības pircējiem, tai pat laikā saglabājot katra alianses dalībnieka īpašo pozicionējumu un identitāti. Galactico ir kvalitātes zīme pircējiem, kas nodrošina alianses biedru tirdzniecības centros - Alfa Mols, Galerija Centrs, Origo, Dole – vienotu papildus servisu: pagarinātus banku darba laikus, izglītošanu patērētāju tiesību aizsardzības jautājumos, vienotu dāvanu karti un lojalitātes karti, identisku servisa līmeni, bezvadu internetu bez maksas, iespēju vienuviet saņemt informāciju par visu piecu Galactico TC piedāvājumiem, vienlaicīgas izpārdošanas un akcijas. Visu Galactico tirdzniecības centru apsaimniekotājs un attīstītājs ir Linstow Center Management.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV