Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Ziemassvētku rotu darbnīca Melngalvju namā

EasyGet.lv, 02.12.2011. 12:16

Daudzi rīdzinieki jau aktīvi iesaistījušies Rātslaukuma senās egles rotāšanā, nesot un liekot tās zaros savus rotājumus tāpat kā šīs tradīcijas aizsācēji senie rīdzinieki pirms 501 gada. Lai rīdziniekiem un pilsētas viesiem būtu iespēja ne tikai dot gatavus rotājumus, bet arī pašiem tos izveidot, līdz Ziemassvētkiem sestdienās un svētdienās Melngalvju namā notiks radošās darbnīcas, kurās zinošu meistaru vadībā varēs izgatavot savu īpašo rotājumu Rīgas senajai eglei Rātslaukumā, informē Terēza Luksa.

Šajā nedēļas nogalē – 3. un 4. decembrī no plkst.: 12:00 līdz 16:00 Rīgas Melngalvju namā varēs darināt egles rotājumus kopā ar "Laumiņu rezidences" meistarēm. Rotājumi tiks veidoti no dažādiem materiāliem, aicinām ņemt līdz arī savus vecos rotājumus, kurus varēs pārveidot un padarīt īpašus.

Izveidotos rotājumus varēs ielikt Rātslaukuma egles zaros un saņemt arī īpašu apliecinājuma kartīti, ka tieši viņš ir rotājis Rīgas egli.

Leģenda vēsta, ka tieši Rīgā aizsākusies egles rotāšanas tradīcija Ziemassvētkos - 1510. gadā Melngalvju brālība Rīgā laukumā pie sava nama uzstādījusi Ziemassvētku egli un to izrotājuši.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV