Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijā sāk rādīt svara samazināšanai veltītu seriālu

Sabiedrības Veselības Institūts, 05.01.2012. 10:10

"Sabiedrības Veselības Institūts sadarbībā ar televīzijas kanālu TV6 uzsāk īsmetrāžas populārzinātniska animācijas filmu seriāla, veltītu veselīga dzīvesveida popularizēšanai, demonstrēšanu. Tas ir jautrs, viegli uztveramā formā veidots komiks par sabiedrības veselībai svarīgiem jautājumiem", portālam dieta.lv pastāstīja Sabiedrības Veselības Institūta vadītājs Vilnis Baltiņš.
Latvijā sāk rādīt svara samazināšanai veltītu seriālu

"Sākot ar šī gada 1. janvāri, divu gadu laikā tiks demonstrēts mini seriāls, kurš sastāvēs no 60 animētām īsfilmām. Seriāls top Latvijā un tiek veidots pēc principa, kad katra atsevišķa filma ir individuāls un pabeigts stāsts ar savu saturu," informēja Vilnis Baltiņš un piebilda, ka tajā pašā laikā, visas filmas kopā veidos vienotu sižetisku līniju, veltītu uztura un fizisko aktivitāšu jautājumiem.

"Seriālu varēs redzēt ne tikai TV6 skatītāji, bet arī interneta lietotāji. Jau tagad publiskotās un visas nākošā sērijas būs iespējams noskatīties īpaši šim projektam izveidotajā interneta mājas lapā www.dietillustrated.com kā arī citās Sabiedrības Veselības Institūta informatīvo partneru interneta vietnēs," piebilda Vilnis Baltiņš.

"Cilvēki kuri jau ir noskatījušies pirmās divas sērijas ir atzinuši, ka tās ir ļoti interesantas un pamācošas, jo asprātīgā formā tiek pasniegta vajadzīga un noderīga informācija. Šāds salikums nav sastopams bieži, jo parasti ir vai nu interesanta forma, bet nekam nederīgs saturs, vai arī ļoti svarīgs saturs, bet garlaicīga forma," par seriālu stāstīja Vilnis Baltiņš, uzsverot, ka šoreiz būs apmierināti gan formas, gan satura lietpratēji.

"Tā kā saturs ir ļoti aktuāls lielai pasaules iedzīvotāju daļai, tad pirmās izveidotās seriāla sērijas jau tagad tiek ieskaņots ne tikai Latviešu, bet arī citās, vairāk izplatītās pasaules valodās," nobeigumā pastāstīja Vilnis Baltiņš.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV