Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Aicina skolēnus pieteikties bezmaksas pavārkursiem

EasyGet.lv, 15.02.2012. 11:52

Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo ietvaros izglītos skolēnus par sabalansēta uztura priekšrocībām.
Aicina skolēnus pieteikties bezmaksas pavārkursiem

Lai iemācītu Latvijas skolēniem ēst gatavošanas prasmes, kā arī izglītotu par veselīga un sabalansēta uztura priekšrocībām, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo ietvaros organizē pavārkursus Latvijas skolēniem, informē Rimi Latvia vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Valnere. Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska vadītajām ēst gatavošanas meistarklasēm aicināti pieteikties 6. - 8. klašu skolēni no 15. februāra līdz pat 15. martam, aizpildot anketu Aikāgaršo sadaļā Rimi mājas lapā www.rimi.lv/aikagarso. Ēst gatavošanas apmācības plānotas kā Vislatvijas tūre. Tās notiks mājturības stundu ietvaros visa gada garumā un būs noderīgas kā meitenēm, tā puišiem.

Aikāgaršo šefpavāra meistarklasēm iespējams pieteikties, aizpildot anketu Rimi mājas lapā Aikāgaršo sadaļā www.rimi.lv/aikagarso. Tajā nepieciešams norādīt, kāpēc skolēni vēlas piedalīties Aikāgaršo veselīga uztura meistarklasēs, kā arī pievienot nelielu aprakstu ar ēdienu, kuru jaunieši vēlētos pagatavot kopā ar šefpavāru. Pie tiem skolu jauniešiem, kuri būs sagatavojuši visinteresantākos pieteikumus, viesosies Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis, lai klātienē kopā ar skolēniem gatavotu veselīgus gardumus un dalītos padomos, kā uzturā iekļaut sabalansētas un pilnvērtīgas maltītes.

Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo ietvaros Rimi un SKDS veiktajā Latvijas iedzīvotāju uztura paradumu pētījumā secināts, ka situācija veselīgas ēšanas jomā jaunās paaudzes vidū nav iepriecinoša – 80% bērnu reizi dienā un pat biežāk ēd saldumus, gandrīz piektā daļa jauniešu ik dienas uzturā lieto burgerus, hot-dogus, čipsus, sāļos riekstiņus, kā arī citas ātrās uzkodas. Savukārt tādus uzturvērtības ziņā nozīmīgus produktus kā rīsus, griķus ikdienā ēd tikai 10% bērnu. Tāpat tikai retais uz sava pusdienu šķīvja liek pākšaugus un zivis.

Lai veicinātu bērnu izpratni par sabalansētu uzturu, kā arī parādītu to, ka ēst gatavošana var būt vienkārša, savukārt veselīgs uzturs – garšīgs, Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis dosies uz Latvijas skolām, mudinot jauniešus mainīt savus uztura paradumus, ēst veselīgāk un daudzveidīgāk.

Par Aikāgaršo

Aikāgaršo ir lielākā mazumtirdzniecības uzņēmuma Latvijā Rimi iniciatīva, kas aicina ikvienu mainīt savus ēšanas paradumus un priekšroku dot veselīgam uzturam. Turklāt ne tikai ēst veselīgi, bet arī spēt atšķirt veselīgus produktus no visa kopējā pārtikas produktu piedāvājuma, iemācīties gatavot veselīgi, kā arī uzlabot savu pašsajūtu un veselību. Veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo uzdevums ir panākt, ka turpmāko gadu laikā Latvijas iedzīvotāji maina savus ēšanas paradumus, savā ēdienkartē iekļaujot veselīgus un garšīgus ēdienus un izvēloties veselīgu, daudzveidīgu un pilnvērtīgu uzturu.

Vairāk par Aikāgaršo aktivitātēm iespējams uzzināt www.rimi.lv/aikagarso, kā arī sociālajos tīklos.

Foto: Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis gatavo siera totri. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV