Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Sievietes naudu nežēlo kleitām, vīrieši - puloveriem

Agnija Jankovska, 22.02.2012. 15:02

Sievietes naudu nežēlo jaunu kleitu iegādei, vīrieši - siltiem džemperiem, liecina t/c „Galerijas Centrs" veiktā interneta aptauja. Savukārt brīvos naudas līdzekļus cilvēki galvenokārt izvēlas tērēt veselībai, ceļojumiem, apģērbu un apavu iegādei.
Sievietes naudu nežēlo kleitām, vīrieši - puloveriem

„Iepirkšanās ir kļuvusi par neatsveramu mūsu ikdienas sastāvdaļu. Daļa cilvēku savus pirkumus mērķtiecīgi plāno, citi veic spontāni. Daudzi atliek apģērbu iegādi uz izpārdošanas laiku, bet citi novērtē jauno kolekciju piedāvājumu, un pirkumus labprāt veic to laikā. Kā liecina veikalu novērojumi, biežāk apģērbu iegādājas sievietes, bet vīrieši vienā reizē iztērē vairāk naudas, un apģērbu iegādi neveic biežāk kā vienu reizi mēnesī," uzsver t/c „Galerija Centrs" menedžere Lelde Gangnuse – Bērziņa.

Tirdzniecības centra „Galerija Centrs" veiktajā interneta aptaujā tika noskaidrots, ka sievietes naudu visbiežāk nežēlo kleitu (16%), virsdrēbju (15%) un bikšu (13%) iegādei, kā arī apakšveļai (11%) un svētku tērpiem (10%). Vīrieši, savukārt, naudas līdzekļus nežēlo džemperu/puloveru iegādei (17%), apakšveļai (16%)un biksēm (14%), pēc tam seko dažādu veidu krekli (12%), kā arī virsdrēbes (10%) un uzvalki (8%).

Aksesuāru iegādē sievietes priekšroku dod apavu (23%), somu (20%) un zeķu/zeķubikšu iegādei (18%), turpretī vīrieši zeķēm (25%), šallēm (20%) un cimdiem (17%). Vienlīdz vīrieši un sievietes naudu žēlo sporta apģērbu iegādei.

Brīvos naudas līdzekļus cilvēki galvenokārt izvēlētos tērēt veselības uzlabošanai (18%), ceļojumiem (17%) un apģērbu/apavu iegādei (14%), visvairāk tie tiek taupīti uz aksesuāriem un rotām (6%).

Modes māksliniece Šeila saka: „Stilu noteikti nevajag mainīt krasi. Vispirms vajag paskatīties skapī, jo bieži mēs esam aizmirsuši, ka mums ir daudz labu lietu, kas vienkārši ilgi nav vilktas. Sievietes noteikti izpārdošanas laikā pakļaujas emociju vilnim, un bieži iegādājas lietas ko nevajag. Noteikti uzmanība ir jāpievērš arī kvalitātei, tur bieži tiek grēkots. Pirkumu laikā emocijas jānoliek malā un jāpieņem racionāli lēmumi."

Iepirkšanās aptauja par pirkumu tendencēm tika veikta starp t/c „Galerija Centrs" apmeklētājiem un izplatot individuālas elektroniskās anketas.

Ja esat plānojis mainīt savu stilu vai gatavojaties nopietnam shoppingam, iesakām ieskatīties t/c „Galerija Centrs" ieteikumos.

Gatavojoties stila pārmaiņām vai plānojot jaunu apģērbu vai apavu iegādi, iesakām ņemt vērā sekojošus stilistu padomus:

Ja plānojat radikāli mainīt savu ģērbšanās stilu, drošāk ir konsultēties ar stilistu klātienē vai iepazīties ar profesionāļu ieteikumiem medijos, piemēram, internetā - http://www.fashionmagazine.com/blogs/tag/style-studio/;Dodaties iepirkties ar cilvēku, kura viedoklim un gaumei Jūs uzticaties. Viņš Jums spēs sniegt alternatīvu viedokli, kas Jums piestāv, kas ne īpaši;Vērtīgus stila padomus varat arī meklēt t/c „Galerija Centrs" modes blogā – mode.galerijacentrs.lv; Pirms iegādāties konkrētu apģērbu/apavus, varat veikalā izmēģināt dažādas apģērbu/apavu kombinācijas, lai atrastu labākos modeļus;Cenas ziņā iepirkties izdevīgāk ir atlaižu sezonā, tomēr jāņem vērā, ka jaunā kolekcija Jums piedāvās plašāku modeļu un izmēru klāstu; Pārdomājiet, vai Jūsu noskatītā lieta ir vienas sezonas modes kaprīze vai tā būs aktuāla arī nākamās sezonas. Klasika vienmēr ir drošāka izvēle nekā avangarda lietas;Lai zinātu kādas krāsa toņi piestāv, iesakām apmeklēt - http://www.prettyyourworld.com/light-vs-dark.html; Iegādājoties apģērbu vai apavus, pārdomājiet, kā tie iekļausies jau Jūsu esošajā garderobē, vai būs kombinējams ar jau iegādātajiem apģērbiem/apaviem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV