Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Noskaidrota 21. gs. Dižmājsaimniece

EasyGet.lv, 28.02.2012. 10:06

Sestdien, 25. februārī, Rīgā tirdzniecības centrā Spice Home, notika Mājsaimnieču olimpiāde 2012 super mammas un mājsaimnieces Santas Didžus vadībā. Olimpiādē piedalījās 113 sievietes no visas Latvijas, lai cīnītos par galveno titulu – 21. gs. Dižmājsaimniece, informē Inese Blaune.
Noskaidrota 21. gs. Dižmājsaimniece

Apliecinot savu erudīciju, veiklību un zināšanas septiņos dažādos olimpiādes posmos, par 21. gs. Dižmājsaimnieci kļuva Gita Eriņa – 33 gadus jauna skolotāja un divu bērnu māmiņa no Valles Vecumnieku novadā. Gita 21. gadsimta mājsaimnieci raksturo šādi: „Sieviete, kura ar visu tiek galā. Turklāt viņa daudzas lietas spēj darīt vienlaicīgi. Es varu gan mašīnā eļļu ieliet un riepas nomainīt, gan spuldzītes ieskrūvēt. Mammas un sievas loma arī man nav sveša." Gita uz mājām devās ar galveno balvu – energoefektīvo Electrolux veļas mašīnu.

Mājsaimnieču dalību dažādajos olimpiādes posmos vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Jana Duļevska (raidījuma Divi burās vadītāja), Daina Pečate (trauku un mājsaimniecības preču izplatītāja Arkolat prezidente), Juris Griķis (Nakts mēbeles īpašnieks) Jūlija Ekkert (TV raidījuma Mamin Klub vadītāja) un Iveta Lāce (t/k Spice direktore).

Saskaņā ar žūrijas vērtējumu tika piešķirti tituli un balvas vēl 10 nominācijās: Šopinga zvaigzne – nagu speciāliste Natālija Vahovņina no Rīgas, Fiksākā dāma – Anete Meinarte, uzņēmēja no Rīgas, Saulstariņš – Natālija Barigina, studente no Rīgas, Virtuves pavēlniece – Mairita Čuda, māmiņa no Jūrmalas, Gultas saimniece – Lita Lamberga, tirdzniecības darbiniece no Jelgavas, Stila odziņa – Dace Maura-Boka, mājsaimniece no Gulbenes, Bīstamā mājsaimniece – Lilita Vitrupe, galdniece no Spuņciema, Reālā mājsaimniece – skolotāja Dita Čiruhina. Skolotāja no Jelgavas – Agnese Feldmane ieguva divus titulus – Mis Sieviešu kluba simpātija un Mazā raganiņa. Specbalvu saņēma portāla Sieviesuklubs.lv blogere – mājsaimniece no Rīgas Inguna Gaile par lielisku mūsdienu mājsaimnieces portretējumu savā blogā.

Olimpiādes laikā atklāja izstādi 60. gadu mājsaimnieču pasaule, kuru Spice Home 2. stāvā varēs apskatīt līdz 31. martam. Tajā ietverti tādi rūpniecības attīstības simboli kā veļasmašīna Rīga-60, putekļu sūcējs Raketa un citi. Mūsdienās daudzi no šiem sadzīves priekšmetiem ir vērtējami gan kā sava laikmeta, gan dizaina vērtība. Ekspozīcija tapusi sadarbībā ar Latvenergo Enerģētikas muzeju.

Foto: Dižmājsaimniece Gita Eriņa. Foto (c) Kaspars Garda

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV