Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Iedzīvotāju aptaujā par vēlamāko brīvdienu atzīta Sieviešu diena

EasyGet.lv, 01.03.2012. 17:55 | komentāri (1)

Portāla draugiem.lv veiktajā aptaujā par datumu, kurā Latvijas iedzīvotāji vislabprātāk vēlētos saņemt vēl vienu brīvdienu, pārliecinoši "uzvarēja" 8. marts jeb Sieviešu diena, kura pat nav iekļauta atzīmējamo un svinamo dienu kalendārā. Par brīvu sieviešu dienu nobalsoja gandrīz 30% respondentu, savukārt nevienu papildus brīvdienu nevēlējās vien 8,3 % respondentu, informē draugiem.lv sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Palkavnieks.
Iedzīvotāju aptaujā par vēlamāko brīvdienu atzīta Sieviešu diena

"Vērojot rezultātus, uzreiz iedomājos par kādu pēdējā laika populāru tirgzinības teoriju, ka, ja cilvēkam ir parāk liela izvēle, tad arī ir "slikti" - viņš apjūk. Vai šo teoriju tieši var attiecināt uz iegūtajiem rezultātiem? Nezinu, bet tāda asociācija rodas, jo svētku dienu ir tik daudz un Tev ir dota tikai viena izvēle. Kopumā, starptautiskā sieviešu diena 8.martā šajā balsojumā ir priekšā visām citām svētku dienām. Taču arī ar 29% ir par maz, lai es steigtos to oficiāli atzīt par brīvdienu. Turklāt pavērojiet kāda atšķirība ir vīriešu un sieviešu balsojumos! Sievietēm pirmajās divās pozīcijās ir 8. marts un Starptautiskā ģimenes diena 15. maijā. Vīriešiem, attiecīgi, Lācplēša diena 11. novembrī un vīriešu diena 23. februārī" rezultātus komentē Juris Auzāns, draugiem.lv pētījumu vadītājs.

Kā atbilžu varianti tika piedāvātas visas kalendārā redzamās atzīmējamās dienas, kuras jau nav brīvdienas, nav paredzētas svētdienā un nav sēru dienas. Gandrīz 18 000 respondentu izvēlējās atbildēt, ka nevienu no šīm dienām nevēlas kā brīvdienu (8,3%) vai vēlas kādi citu dienu, kas sarakstā netika norādīta (9,5%).

Iepazīties ar detalizētiem aptaujas rezultātiem iespējams īpaši izveidotā lapā kur var aplūkot kā ir balsojuši dažādu vecumu, dzimumu respondenti un no kuriem novadiem. Rezultāti ir ļoti atšķirīgi.

Šī aptauja ir otrā no draugiem.lv 2012.gada 12 aptauju cikla. "Kādi mēs esam – kas mūs vieno un kas atšķir?" Katra aptauja tiek noslēgta tad, ja uz jautājumu atbild vismaz 100 000 lietotāju.

Detalizētas respondentu atbildes iespējams aplūkot http://www.draugiem.lv/aptauja/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV