Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas modes mākslinieki izveidojuši unikālu papīra ziedu tērpu izstādi

EasyGet.lv, 07.03.2012. 13:06

Lai godinātu sievišķību un atzīmētu pavasara gaidīšanu, 8.martā, t/c „Galerija Centrs" tiks atklāta unikāla modes tērpu izstāde, ko veidojuši Latvijas Mākslas akadēmijas topošie modes mākslinieki, informē Agnija Jankovska. Uz Rīdzenes ielas apskatāmie papīra tērpi ir veidoti uzplaukušu un krāšņu ziedu formā.
Latvijas modes mākslinieki izveidojuši unikālu papīra ziedu tērpu izstādi

„Papīrs, neapšaubāmi, ir ļoti nepraktisks materiāls drēbju ražošanai, toties, tas ļāva jaunajiem modes māksliniekiem īstenot savas pārdrošākās idejas un fantāzijas. Papīra kleitas, dažādu ziedu formā, kuras būs redzamas izstādē, ļoti neparastā veidā apvieno šī brīža pasaules aktuālākās modes tendences, kurās dominē koši augu un ziedu elementi: ziedlapiņas un pumpuri," saka Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Aigars Bikše.

Darbos ir izmantoti dažādu veidu, faktūru un krāsu papīri, no parasta balta krītpapīra līdz ekskluzīvam gaismu atstarojošam papīram. Vairāki izstādes tērpi ir veidoti kā skulpturāli objekti, izmantojot speciālu locījumu tehniku - origami. Katram, zieda formā izveidotam tērpam, ir sava simboliska nozīme, piemēram, lotuss simbolizē pozitīvu enerģiju, bet peonija - sievišķību un alkas pēc pavasara, kas ir šīs izstādes galvenās tēmas.

Tādus neparastus materiālus, kā papīrs, plastmasa un metāls jau kopš pagājušā gadsimta sešdesmito gadu vidus ir iecienījuši daudzi pasaules slaveni modes mākslinieki, tai skaitā Yves Saint Laurent, Lagerfeld, Pier Cardin un Paco Rabanne. Papīra tērpi tika izmantoti, galvenokārt, lai demonstrētu dizaineru konceptuālās idejas par nākotnes modes tendencēm, kuras būtu grūti ietērpt ierastajā audumā.

„Tērps mūsdienās ir kļuvis par mākslas objektu, kas apvieno stilu un fantāziju. Lai arī papīrs kā materiāls cilvēkiem liekas trausls, tomēr jaunie modes mākslinieki no tā ir radījuši neredzētus savienojumus un formas," saka papīra vairumtirgotāja „Antalis" mārketinga vadītāja Daiga Zvaigzne.

Izstāde būs skatāma t/c „Galerija Centrs" no 8.marta līdz 25.martam. Tērpu izveide ir tapusi sadarbībā ar uzņēmumu „Antalis" un Latvijas Mākslas akadēmiju.

8.martā, vairākos tirdzniecības centra veikalos, būs pieejamas atlaides, konkrētām preču grupām līdz 25%, un patīkami pārsteigumi pircējām.

Foto: Mākslinieces Evijas Bergas darinātais tērps. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV