Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgas modes nedēļas debijas un viesi

EasyGet.lv, 18.03.2012. 13:29

Rīgas modes nedēļā, kas noritēs no 21.-24. martam, tradicionāli tiks prezentētas labāko Latvijas dizaineru pret-a-porter kolekcijas. RFW ietvaros savas jaunākās kolekcijas publikai demonstrēs tie pašmāju modes mākslinieki, kuru talants jau ir atzīts modes profesionāļu vidū, un viņu vārdi ir jau zināmi ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs. Katru gadu RFW organizatori dod iespēju piedalīties Rīgas modes nedēļā arī jauniem, vēl nezināmiem dizaineriem vai zīmoliem, tādējādi sniedzot viņiem iespēju parādīt sevi un iegūt labu profesionālās karjeras startu. Tieši Rīgas modes nedēļās tika atklāti daudzu tagad labi zināmo Latvijas dizaineru vārdi. Šopavasar Rīgas modes nedēļā debitēs tādi zīmoli, kā „One Wolf", „Glam Deco" un „Red Salt".
Rīgas modes nedēļas debijas un viesi

„One Wolf" ir Latvijā jau zināmas modes dizaineres Agneses Narņickas zīmols, kas šajā Rīgas modes nedēļā prezentēs moderno unisex džinsu kolekciju. Zīmola misija ir kas vairāk kā tikai izskatīga apģērba radīšana, tas veicina alternatīvu domāšanu un iedvesmo jaunai pieredzei un pārmaiņām.

Vēl viena labi pazīstama Latvijas modes māksliniece Indra Salceviča, kas līdz šim publikai bija zināma ar savām provocējošām vīriešu tērpu kolekcijām, šosezon RFW debitēs ar savu jaunu sieviešu apģērbu līniju "Red Salt".

„Glam Deco" ir oriģinālie roku darinātie aksesuāri, kas piestāv jebkurai sievietei. Zīmolu radījusi jaunu Latvijas dizaineru komanda. Visi „Glam Deco" izstrādājumi ir radošā gara, rūpniecisku tehnoloģiju un roku darba tradīciju apvienojums. Zīmola veidotāju mērķis ir, sekojot modes tendencēm un pieprasījumam tirgū, radīt oriģinālas, kvalitatīvas modes un interjera preces.

Pateicoties RFW sadarbībai ar starptautisko interneta izdevumu Design42Day.com, Rīgā pirmo reizi viesosies Itālijas zīmols „Leitmotiv". Design42Day.com misija ir talantu dizaina jomā atklāšana un viņu virzīšana uz priekšu visas pasaules malās.
„Leitmotiv" zīmolu izveidojuši divi dizaineri: kolumbietis Huans Karo (Juan Caro), kas studēja mākslu Parīzē un Boloņā, un itālietis Fabio Sasso (Fabio Sasso), kas studēja mākslu Boloņā. Viņi veido kreatīvus un gandrīz skatuves kostīmus un kleitas, kurus tomēr var valkāt ikdienas dzīvē. Savos darbos viņi apvieno mākslu un modi, pagātni un nākotni, vienkāršus griezumus un haute couture elementus, pateicoties kam viņi satrieca Milānu un Tokiju. Uz doto brīdi „Leitmotiv" ir Itālijas žurnāla „Vogue" favorīti. Šopavasar viņu kolekcija tiks prezentēta Rīgas modes nedēļā.°

24. marta RFW ietvaros t/c „Sky & More" notiks īpašās kolekcijas prezentācija „Perwoll Brilliant Colors by Narciss". Tā ir unikālā kolekcija, kas bija radīta sadarbībā ar „Perwoll", modes zīmolu „Narciss" un Latvijas vadošo trikotāžas ražotāju „Ogres Trikotāža".

Turpinot veicināt Latvijas dizaineru atpazīstamību un Rīgas, kā Baltijas modes centru, imidžu ārvalstīs, RFW organizatori katru gadu aicina apmeklēt Rīgas modes nedēļu pasaulē zināmu mediju pārstāvjus. Šogad, pateicoties www.LiveRiga.lv atbalstam, RFW viesosies žurnālisti no Cosmopolitan (Krievija), Marie Claire (Itālija), Maxim.it, Vogue.it, Fashion Illustrated magazine (Itālija), Design42day.com, Fashion Collection (Itālija), PROfashion (Krievija), TimeOut (Krievija), kā arī daudzi citi.

Rīgas modes nedēļa, RIGA FASHION WEEK, kuras laika tiks prezentētas 2012./2013. g. rudens/ziemas sezonas kolekcijas no Latvijas vadošajiem dizaineriem, kā arī modes zīmoliem no Lietuvas, Igaunijas un Itālijas, notiks no 21. līdz 24. martam. Sekojiet www.rfw.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV