Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Riga Fashion Week no 21. līdz 24. martam Rīgā

EasyGet.lv, 22.03.2012. 09:10

Rīgas modes nedēļas laikā, kura notiks no 21. līdz 24. martam, tiks prezentētas 2012./2013. g. rudens/ziemas sezonas kolekcijas no Latvijas vadošajiem dizaineriem, kā arī modes zīmoliem no Lietuvas, Igaunijas un Itālijas.
Riga Fashion Week no 21. līdz 24. martam Rīgā

Šajā Riga Fashion Week sezonā tiks prezentētas tādu Latvijas modes dizaineru un zīmolu kolekcijas, kuru talants jau ir atzīts modes profesionāļu vidū, un viņu vārdi ir zināmi ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs, - Natālija Jansone, Žanete Auziņa, Katja Šehurina („katyakatya shehurina"), Sarmīte Ostaneviča, „Narciss", „SockBox", "QooQoo" un dizaineru grupa „Paviljons" (Eliza Ceske, Agnese Narņicka, Artis Štamgūts, Dace Krieviņa-Bahmane, Vita Radziņa un Laura Selecka, Indra Salceviča). Katru gadu RFW organizatori dod iespēju piedalīties Rīgas modes nedēļā arī jauniem, vēl nezināmiem dizaineriem vai zīmoliem, tādējādi sniedzot viņiem iespēju parādīt sevi un iegūt labu profesionālās karjeras startu. Tieši Rīgas modes nedēļās tika atklāti daudzu tagad labi zināmo Latvijas dizaineru vārdi. Šopavasar Rīgas modes nedēļā debitēs tādi zīmoli, kā „One Wolf" (Agnese Narņicka), „Glam Deco" un „Red Salt" (Indra Salceviča). Tradicionāli Riga Fashion Week piedāvās ielūkoties arī dažu kaimiņvalstu dizaineru kolekcijās – šosezon RFW laikā pirmo reizi tiks prezentēts Igaunijas zīmols „Pohjanheimo", ka arī jau labi pazīstama Latvijas publikai Lietuvas modes zīmola „D.Efect" nākamās sezonas sieviešu tērpu kolekcija.

RFW atklāšanas pasākums notika 21. martā vīnu bāra „La Villa" (Blaumaņa 3). Vakara koncepts balstīts uz krāsu Balts un Melns kombinējumu, kas raksturo klasiku un eleganci modes pasaulē. DJ Dubra ieveda urbānā noskaņā, ko papildināja džeza noskaņas Diānas Pīrags izpildījumā kopā ar Jūliju Mihailovu (projekts „Jazzy"). Par pasākuma gaisotni rūpējās "Julius Meinl" kafija, kas šogad visā pasaulē svin 150 gadu jubileju. Savukārt saldumi no „Laima" papildināja vakaru ar jaunās šokolādes kolekciju. Modes nedēļas sākumu oficiāli atklāja īpaši šim vakaram uz Latviju atvestā Igaunijas dizaineru Liisi Eesmaa & Aldo Jarvsoo & Tanel Veenre modes skate.

Pateicoties RFW sadarbībai ar starptautisko interneta izdevumu Design42Day.com, Rīgā pirmo reizi viesosies Itālijas zīmols „Leitmotiv". Design42Day.com misija ir dizaina talantu atklāšana un virzīšana visas pasaules malās. „Leitmotiv" zīmolu izveidojuši divi dizaineri - kolumbietis Huans Karo (Juan Caro) un itālietis Fabio Sasso (Fabio Sasso). Viņi veido kreatīvus mākslinieciskus kostīmus un kleitas, kurus tomēr var valkāt ikdienas dzīvē. Savos darbos viņi apvieno mākslu un modi, pagātni un nākotni, vienkāršus griezumus un haute couture elementus, pateicoties kam viņi satrieca Milānu un Tokiju. Uz doto brīdi „Leitmotiv" ir žurnāla „Vogue Italia" favorīti. Šopavasar viņu kolekcija tiks prezentēta Rīgas modes nedēļā.

24. martā RFW ietvaros t/c „Sky & More" (Duntes 19a) notiks īpašās kolekcijas prezentācija „Perwoll Brilliant Colors by Narciss". Tā ir unikālā kolekcija, kas tika radīta sadarbībā ar zīmolu „Perwoll", modes zīmolu „Narciss" un Latvijas vadošo trikotāžas ražotāju „Ogres Trikotāža". Apburošā kapsulkolekcija sastāv no divpadsmit elegantiem, izsmalcinātiem un sievišķīgiem tērpiem izteiksmīgās krāsās, kuri izceļas ar augstu kvalitāti un neparasti maigām faktūrām. Tie patīkami pārsteigs ikvienu modes pazinēju. Kā atzīst kolekcijas tērpu dizainere Alise Trautmane, tērpi ir īpaši radīti pārliecinātām sievietēm, kas vēlas izcelt savu individualitāti kā ikdienā, tā arī saviesīgos pasākumos. Tērpu izteiksmīgās un drosmīgās krāsas – koši sarkanais, piesātināti melnais, baltais un dažādu toņu zilais - atbilst katram no „Perwoll Brilliant" produktiem. Kapsulkolekcijas ražotājs "Ogres Trikotāža" tērpu kopšanai iesaka izmantot „Perwoll Brilliant" mazgāšanas līdzekļus, lai izteiksmīgās tērpu krāsas saglabātos spilgtas ilgāk.

Iepirkšanas centrs „Sky&More" jau otro sezonu sadarbojas ar RFW un atbalsta Latvijas modes māksliniekus, dodot viņiem iespēju rīkot savas skates pašā iepirkšanās centrā. „Mums ir prieks sniegt savu ieguldījumu Latvijas modes industrijas attīstībā, atbalstot Rīgas modes nedēļas dalībniekus. Ar vien vairāk dizaineru uzskata „Sky&More" par ļoti labu vietu, kur var rīkot augsta līmeņa modes skates!" tā par sadarbību ar RFW stāsta i/c ?Sky&More" mārketinga un iznomāšanas vadītāja Karīna Jermušs.

Ilggadējs RFW sadarbības partneris – Latvijas modes mākslinieku interneta veikals www.CreativeLatvia.com – Rīgas modes nedēļas 16. sezonā organizē divus pasākumus: Creative Latvia Designers' Showroom un Creative Latvia Fashion Show & Color Party.

Dizaineru showroom, kurš tiks organizēts sadarbībā ar foto zīmolu „Canon", darbosies RFW skašu norises vietā, viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija 2. stāvā 22. un 23. martā un būs atvērts visiem interesentiem no plkst. 18.00 līdz 21.00. Tajā būs apskatāmi tērpi no tādiem modes zīmoliem kā QooQoo, Narciss, SockBox, Paiya, plašs aksesuāru klāsts no BuduArt, FeltStyle, ArtBag, Penelopes tauriņi u.c. Savukārt galvenais akcents būs dizaineres Līgas Bangas pavasara/ vasaras kleitas un mākslinieces Evijas Ķirsones košās, apgleznotās kurpes, ko prezentē modele Kate Muravjova (Gints Bude Model Management). Telpas iekārtojums tapis sadarbībā SIA „UVB" interjera precēm un „Dutchbike" velosipēdu veikalu.

Creative Latvia Fashion Show & Color Party notiks 22. martā no plkst. 22.00 līdz 24.00 klubā „Coyote Fly" (Tērbatas 2).Tas ir šīs modes sezonas pirmais afterparty, kas piepildīs telpu un iedvesmos ar pavasarīgu un krāsainu mūziku, video, krāsām un noskaņu. Pasākuma kulminācijā paredzēta modes skate, kurā apvienosies trīs modes zīmoli – „QooQoo", „Paiya" un „Penelopes tauriņi", ko papildinās „Stiletto" kurpes un „Dutchbike" riteņi kā stilīgi aksesuāri. Par muzikālo noformējumu rūpēsies DJ Roze.

23. martā nakts klubā „Coyote Fly" (Tērbatas 2) notiks ballīte „Cosmopolitan Party", kuras laikā apmeklētāju uzmanībai tiks piedāvātas divas modes skates - „BIK BOK" un „G-Star Raw" 2012.g. pavasara/vasaras kolekciju skates, kā arī konkursi ar balvām. Par mūziku parūpēsies Dj Martin Alex un Dj U Page.

Rīgas modes nedēļas ietvaros 24. martā nakts klubā „Coyote Fly" (Tērbatas 2) "ABSOLUT" un radošā apvienība "Culte Bizarre" piedāvās kluba formāta pasākumu "Absolut Freak. The Avantgarde Side of Fashion". Apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar modes tā saucamo alternatīvo pusi, kura vienmēr bija un ir sava veida masu kultūras "asins donors". Šis virziens, kura pirmsākumi meklējami 90. gadu klubu skatuvēs, pašlaik dzīvo savus zelta gadus - tas ir bieži sastopams populāru dizaineru modes skatēs, pop-zvaigžņu videoklipos, Madrides, Parīzes un Ibizas andergraundu klubos.. Un tagad arī Rīgā! „Woolings.com" demonstrēs īsu instalāciju ar moto "don't be afraid to be who you are" („nebaidieties būt, kas jūs esat"), ar mērķi parādīt dažādus cilvēku arhetipus un domas caur apavu dizainu.

Šosezon par Rīgas modes nedēļas imidžu kļuva Latvijas modes zīmola „Narciss" fotogrāfija, kuru veidoja profesionāļu komanda: modes dizainere Alise Trautmane („Narciss"), fotogrāfe Ļena Ņeženceva, vizāžiste Aļona Smirnova (Baltijas vizāžistu asociācija), matu stiliste Inta („Malevich beauty studio") un modele Ilze Pūga ("Gints Bude Model Management").

Turpinot veicināt Latvijas dizaineru atpazīstamību un Rīgas, kā Baltijas modes centru, imidžu ārvalstīs, RFW organizatori katru gadu aicina apmeklēt Rīgas modes nedēļu pasaulē zināmu mediju pārstāvjus. Šogad, pateicoties www.LiveRiga.com atbalstam, RFW viesosies žurnālisti no Cosmopolitan (Krievija), Marie Claire (Itālija), Maxim.it, Vogue.it, Fashion Illustrated magazine (Itālija), Design42day.com, Fashion Collection (Krievija), PROfashion (Krievija), TimeOut (Krievija), kā arī daudzi citi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV