Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Noslēgusies 16. Rīgas modes nedēļa

EasyGet.lv, 26.03.2012. 11:22

Rīgas modes nedēļas laikā, kura notika no 21. līdz 24. martam, tradicionāli tika prezentētas labāko Latvijas modes dizaineru un zīmolu kolekcijas, tādu kā Natālija Jansone, Žanete Auziņa, Katja Šehurina („katyakatya shehurina"), Sarmīte Ostaneviča, „Narciss", „SockBox", "QooQoo", ka arī „One Wolf" (Agnese Narņicka), „Glam Deco" un „Red Salt" (Indra Salceviča).
Noslēgusies 16. Rīgas modes nedēļa

Šosezon RFW laikā tika prezentēts Igaunijas zīmols „Pohjanheimo" un jau labi pazīstamā Latvijas publikai Lietuvas modes zīmola „D.Efect" nākamās sezonas sieviešu tērpu kolekcija. Par šīs Modes nedēļas īpašo viesi kļuva Itālijas zīmols „Leitmotiv", kurš uz doto brīdi ir žurnāla „Vogue Italia" favorīts. Šī skate notika pateicoties sadarbībai ar interneta izdevumu Design42Day.com. RFW ietvaros t/c „Sky & More" notika vēl vienas īpašās kolekcijas prezentācija - „Perwoll Brilliant Colors by Narciss". Tā ir unikālā kolekcija, ko radījuši modes zīmola „Narciss" dizaineri sadarbībā ar zīmolu „Perwoll" un Latvijas vadošo trikotāžas ražotāju „Ogres Trikotāža".

RFW atklāšanas pasākums notika 21. martā vīnu bāra „La Villa" (Blaumaņa 3). Modes nedēļas sākumu oficiāli atklāja īpaši šim vakaram uz Latviju atvestā Igaunijas dizaineru Liisi Eesmaa & Aldo Jarvsoo & Tanel Veenre modes skate. Vakara viesi baudīja mūziku no DJ Dubra, džeza noskaņas Diānas Pīrags izpildījumā kopā ar Jūliju Mihailovu (projekts „Jazzy") un cienastus no "Julius Meinl", „Absolut" un „Laima".

RFW oficiālais klubs otro sezonu bija nakts klubs „Coyote Fly", kurā notika trīs ballītes: „Creative Latvia Fashion Show & Color Party" ar „QooQoo", „Paiya" un „Penelopes tauriņi" zīmolu modes skatēm; „COSMOPOLIAN Party" ar skatēm no „BIK BOK" un „G-Star Raw"; un „RFW Models Awards & ABSOLUT Freak Party" ar šovu no Aleksandra Vasiļenko un radošās apvienības „Culte Bizarre". Modes nedēļas pēdējā ballītē pēc tradīcijas tika paziņotas un apbalvotas RFW pieprasītākās modeles – šosezon pirmo vietu dabūja Andra Adamoviča (Gints Bude Model Management), otro vietu sadalīja Alise Znaroka („Natalie") un Anete Auziņa (Gints Bude Model Management), trešajā vietā – Agneta Januševiča (Gints Bude Model Management).

RFW skašu norises vietā, viesnīcas „Radisson Blu Hotel Latvija" 2. stāvā 22. un 23. martā darbojās dizaineru showroom, kuru organizēja Latvijas modes mākslinieku interneta veikals www.CreativeLatvia.com. Showroom telpā varēja apskatīt tērpus no tādiem modes zīmoliem kā „QooQoo", „Narciss", „SockBox", „Paiya", aksesuārus no „BuduArt", „FeltStyle", „ArtBag", „Penelopes tauriņi" u.c. Savukārt galvenais akcents bija dizaineres Līgas Bangas pavasara/vasaras kleitas un mākslinieces Evijas Ķirsones apgleznotās kurpes. Tur pat RFW foajē zīmols „Woolings.com" prezentēja savas Krievijas tūbas zābaku mūsdienu variācijas.

Turpinot veicināt Latvijas dizaineru atpazīstamību un Rīgas, kā Baltijas modes centru, imidžu ārvalstīs, RFW organizatori katru gadu aicina apmeklēt Rīgas modes nedēļu pasaulē zināmu mediju pārstāvjus. Šogad, pateicoties www.LiveRiga.com atbalstam, RFW viesojās žurnālisti no Cosmopolitan (Krievija), Marie Claire (Itālija), Maxim.it, Vogue.it, Fashion Illustrated magazine (Itālija), Design42day.com, Fashion Collection (Krievija), PROfashion (Krievija), TimeOut (Krievija), kā arī daudzi citi.

Foto: Žanetes Auziņas kolekcija. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV