Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

„Modes Brokastīs" viesosies modes fotogrāfs Vladimirs Svetlovs

EasyGet.lv, 29.03.2012. 13:46

Sarunu šovā „Modes Brokastis" 31. martā t/c „Galerija Centrs" modes mākslinieki Dāvids un Elita Patmalniece par mirkļa apstādināšanas mākslu – fotografēšanu sarunāsies ar modes un reklāmas fotogrāfu Vladimiru Svetlovu, informē Agnija Jankovska. Sarunas laikā viņi mēģinās noskaidrot, vai fotogrāfijas ir tikai atmiņu glabāšanas veids vai māksla.

Dāvids par sarunas viesi saka: „Viņa individuālais piegājiens un radošais skatījums rada īpašu vēstījumu - fotogrāfiju, kas skatītājam uzjundī emociju kokteili! Vladimirs ir fotogrāfs, kas patiesi mīl modi. Esmu dzirdējis, ka viņa sirdslieta ir tieši modes fotografēšana, tāpēc man noteikti būs daudz jautājumu par šo tēmu."

Vladimiram Svetlovam ir vairāk nekā desmit gadu ilga pieredze modes fotografēšanā. Fotomākslinieks sadarbojas un gatavo stila lapas tādiem žurnāliem kā „Pastaiga", „Pastaiga Ru", „Joy", „Santa", „Lilita" un citiem.

Vladimirs uzskata, ka tik bieži piesauktais „fotogēnisms" ir izdomājums, jo jebkuru cilvēku varot fotogrāfijā padarīt pievilcīgu. Fotogrāfs atklāj: „Lai radītu kvalitatīvas fotogrāfijas, vajadzīgi vairāki nosacījumi – protams, pats cilvēks, fotogrāfa spēja redzēt un atklāt cilvēka skaistumu, kā arī profesionāla komanda, kas pirms fotografēšanās palīdz radīt vajadzīgo tēlu. Profesionālās fotosesijās tas ir stilists, make-up mākslinieks un frizieris."

Modes māksliniece Elita Patmalniece: „Es domāju, ka ne tikai man kā gleznotājai, bet arī citiem būs interesanti uzzināt, kā tas ir apstādināt mirkli un to iemūžināt. Sarunā centīsimies noskaidrot, vai fotogēnisks var būt ikviens cilvēks? Vai modes fotogrāfs ir profesija vai hobijs?"

Modes mākslinieki Dāvids un Elita Patmalniece uz sarunu aicina viesi, ar kuru kopā meklē atbildes uz jautājumiem, kā cilvēks izvēlas to, kas viņam ir galvā un kas mugurā. Līdz šim „Modes Brokastīs" piedalījušies tādi sabiedrībā pazīstami cilvēki kā uzņēmēja Binnija Ārberga un Lotte Tisenkopfa- Iltnere, aktieris Artūrs Dīcis, mākslinieks Aigars Bikše, dziedātāja Agnese Rakovska, mūziķis Gustavo, hokejists Rodrigo Laviņš un modes māksliniece Šeila.

Sarunai var sekot līdzi arī tiešraidē internetā – mode.galerijacentrs.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV