Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Meksikāņu alebrijes ienāk Rīgā

EasyGet.lv, 13.04.2012. 13:50

14. aprīlī plkst. 18.00 jauno modes mākslinieku konkursa „Habitus Baltija 2012" apbalvošanas ceremonijā notiks jaunās un talantīgās meksikāņu izcelsmes modes dizaineres Alehandras Angladas (Alejandra Anglada) 2012./2013. gada sieviešu tērpu kolekcijas skate „Radījumi pilsētā" ("Creatures all over the city"), informē BT 1 mediju koordinatore Inese Libere.
Meksikāņu alebrijes ienāk Rīgā

Ar savu pirmo autorkolekciju „Radījumi pilsētā" Alehandra Anglada nesen piedalījās „ModaFad" 32. modes parādē, kas tika rīkota sadarbībā ar modes mākslinieku Moricu Valdemeijeru.

Kolekcijas iedvesmas avots ir alebrijes, meksikāņu amatnieku veidoti fantastiski radījumi, kuros izceltas atsevišķas dzīvnieku ķermeņa daļas. Vēlējos kolekcijā iekļaut meksikāņu kultūras daļiņu, to dekontekstualizējot, piešķirot svaigumu un laikmetīgumu. Būsim radījumi, par kādiem vēlamies būt, padarīsim ikdienu skaistāku, personiskāku, krāsaināku un jautrāku, izmantosim lielisku iespēju dot kaut ko jaunu pasaulei un sabiedrībai.

Konkursa „Habitus Baltija 2012" apbalvošanas ceremoniju, kurā tiks noskaidroti šī gada uzvarētāji, kuplinās arī deju grupas „Most Wanted" dejas priekšnesums un bijušās rīdzinieces Aleksandras Stepcenko (Latvija/Vācija) un Annas Lauengeres (Vācija) kolekcijas tērpu skate „Ķermeņi un telpa". Aleksandra šobrīd studē Lette Verein dizaina skolā Berlīnē pie Anetes Hofmanes.

14. aprīlī no plkst. 12.00 Ķīpsalā sāksies jauno modes mākslinieku konkursa "Habitus Baltija 2012" modes skates, kurām var sekot līdzi ikviens interesents gan klātienē, gan arī online konkursa mājas lapā www.bt1.lv?habitus . Pasākumu vadīs aktieris Andris Bulis. Konkursa skates notiks no plkst. 12.00 līdz 14.00 un no plkst. 15.00 līdz 16.00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV