Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Vecrīgā tiks atklāts konceptveikals Bang Bang

EasyGet.lv, 18.04.2012. 12:35

Piektdien, 20. aprīlī, plkst. 20:00 Kalēju ielā 18/20 tiks atklāts jauns konceptveikals "Bang Bang". Konceptveikals tiks veidots kā Rīgas "karstais punkts" un tikšanās vieta, kurā vienkopus tiks prezentētas jaunākās Pasaules nozīmīgāko ielu modes zīmolu kolekcijas un speciāli "Bang Bang" veidoti koncepta projekti sadarbībā ar Latvijas radošajām personībām.

Ielu kultūra ir pilsētas radošā elpa, kura izpaužas kā vienots elements pilsētvidē caur modi, mākslu un mūziku. Sešdesmitajos gados tas aizsākās ar mūziku un sērfa kultūru, septiņdesmitajos ar skeitbordu un mākslu, bet mūsdienās ielu mode ir pārņēmusi teju vai visas nozeres. Dizaineri, mākslinieki un mūziķi iedvesmojas no nejaušas, pilsētas burzmā uzvirmojušas idejas, kura pārtop mākslas darbā un tiek iznesta ielās. Tieši "dēļu sporti" ir radījuši ielu modi un jēdzienu street fashion, kas dominē tādās metropolēs kā Ņujorkā, Londonā un arī Rīgā. Tādi zināmi zīmoli kā Volcom (LA), KR3W un Supra (NY), Insight (Melburna) un Cheap Monday (Stokholma) radušies no "dēļu sporta" kultūras, taču izauguši par ielu modes noteicējiem visā pasaulē.

"Bang Bang" būs kā tikšanās vieta arī mākslas cienītājiem, jo regulāri tiks izstādīti gan jauno, gan jau zināmo mākslinieku darbi. Kā pirmais nozīmīgākais iznāciens ir Gints Apsīts un viņa pirmā personālizstāde Latvijā - "Magnolijas atklāsmju grāmata. #1." Jau maijā "Bang Bang" prezentēs kolekcijas ""Bang Bang"artists T-shirt series" projektu, ko aizsāks Flēra Bīrmane ar darbiem no savas gaidāmās personālizstādes "Wake Up". Tuvākajā laikā gaidāma arī Ketas Gūtmanes kolekcija "Blank Blank". Vēlmi sadarboties ir izteikuši vēl vairāki mākslinieki, tāpēc drīzumā gaidāmas vēl vairākas izstādes, vietējās ielu modes kolekcijas un mūzikas projekti.

Konceptveikala Bang Bang neatņemama sastāvdaļa būs kvalitatīva kafija "Illy", ko varēs nopirkt veikala telpās un baudīt nesteidzoties uz vietas vai ņemt līdzi.

www.bangbangshop.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV