Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Noskaidroti jauno modes mākslinieku konkursa "Habitus Baltija 2012" uzvarētāji

EasyGet.lv, 18.04.2012. 15:03

14. aprīlī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisinājās 12. jauno modes mākslinieku konkurss "Habitus Baltija", kas guvis profesionāļu un skatītāju atzinību un kļuvis par nozīmīgu modes pasākumu Baltijā. Šogad konkursā uzvaras laurus plūca un konkursa Grand Prix ieguva modes māksliniece Irina Tereščuka no Baltkrievijas, savukārt par "Labāko skolu" tika atzīta Krakovas Mākslas un dizaina skola (Polija), informē BT 1 mediju koordinatore Inese Libere.
Noskaidroti jauno modes mākslinieku konkursa "Habitus Baltija 2012" uzvarētāji

Galerijas:

"Šogad konkurss izvērtās ļoti interesants, gūstot patiesu skatītāju atsaucību un augstu profesionāļu novērtējumu," atzīst "Habitus Baltija 2012" projekta vadītāja Ilona Ansone. Žūrijas priekšsēdētājs un Katalonijas Modes un stila asociācijas (ModaFAD) radošais direktors, Eiropas Dizaina institūta Barselonas Dizaina, modes, vizuālās mākslas un komunikāciju skolas direktors Alesandro Maneti (Alessandro Manetti) uzsvēra konkursa nozīmību, profesionalitāti, augsto līmeni un ideju bagātību, kā arī izteica cerību tālākai sadarbībai.

Vitebskas Valsts tehnoloģiju universitātes 2011. gada absolventes Irinas Tereščukas kolekcija No panic (Bez panikas) ieguva nedalītu publikas sajūsmu un visaugstāko žūrijas novērtējumu individuālajā konkursā, un Irina Tereščuka tika atzīta par vislabāko jauno modes dizaineri. Balvā Irina Tereščuka saņēma sertifikātu kolekcijas izvietošanai nozīmīgākajā Krievijas ShowRoom RED Maskavā, Krievijā, kas ietver arī zīmola virzīšanu Krievijas tirgū. Jaunā māksliniece saņēma arī latviešu metālmākslinieka Māra Šustiņa veidoto konkursa "Habitus Baltija" Grand Prix statueti un iespēju nākamgad konkursa "Habitus Baltija 2013" apbalvošanas ceremonijā demonstrēt savu jauno tērpu kolekciju.

Skolu konkursā deviņu augstskolu konkurencē par labāko skolu jau otro gadu pēc kārtas tika atzīta Krakovas Mākslas un dizaina skola (Polija), kuru pārstāvēja jaunās modes mākslinieces Ksimena Macjuka (kolekcija EIdo) un Anna Valicka (kolekcija Nihil). Labākā skola saņēma Grand Prix statueti un sertifikātu dalībai jauno modes dizaineru konkursā "Meļnica Modi" Minskā, Baltkrievijā ar apmaksātiem ceļa un viesnīcas izdevumiem. Tieši Annai Valickai tika dāvāts sertifikāts apmaksātām mācībām 3500 eiro vērtībā "NABA Vasaras skolā 2012" Milānā, Itālijā, ko rīko Milānas Jaunā mākslas akadēmija (Nuova Accademia di Belle arti Milano, NABA) un Domus akadēmija. Savukārt žūrijas pārstāvji, latviešu dizaineri Agnese Narņicka un Artis Štamgūts, Annai dāvāja savu simpātiju balvu – iespēju vienas sezonas laikā izlikt pārdošanā savus radītos tērpus un aksesuārus modes konceptveikalā "Paviljons" Rīgā un tērpu reklamēšanu veikala skatlogā vienu mēnesi, kā arī konceptveikala "Paviljons" grupas ietvaros iespēju prezentēt savu tērpu kolekciju nākamajā "Riga Fashion Week".

"Habitus Baltija 2012" žūrijas priekšsēdētāja Alesandro Maneti simpātiju balvu – sertifikātu apmaksātiem vasaras kursiem 2500 EUR vērtībā IED Barcelona – ieguva Viļņas Mākslas akadēmijas studente Janina Zibireva no Lietuvas (kolekcija: Another 60's / Citi sešdesmitie ).

Latvijas Mākslas akadēmijas 3. kursa studente Evija Berga par kolekciju "Concrete" saņēma sertifikātu dalībai prestižajā 10. jauno dizaineru konkursa "Russian Siluet" finālā, kas notiks 2013. gada septembrī Maskavā. Topošā māksliniece saņēma arī sertifikātu, kas sniedz iespēju vienu mēnesi bez maksas papildināt savas profesionālās zināšanas kursos Lette Verein dizaina skolā Berlīnē, Vācijā, kā arī simpātiju balvas no žurnāla "L'Officiel Latvia" un "Stage Line" profesionālās dekoratīvās kosmētikas.

Savukārt Latvijas Mākslas akadēmijas studente Andra Andžāne par kolekciju Laboratorijas darbs saņēma sertifikātu dalībai jauno modes dizaineru konkursā "Meļnica Modi" Minskā, Baltkrievijā ar apmaksātiem ceļa un viesnīcas izdevumiem.

Modes un stila žurnāla "Pastaiga" simpātiju balvu saņēma Latvijas Mākslas akadēmijas studente Iveta Vilne par kolekciju "Meitene ar truša sirdi", savukārt Rīgas Tehniskās universitātes studente Signe Nasteviča par kolekciju "Pagriez skaļāk!" saņēma modes blogera Dmitrija Dubovika simpātiju balvu, bet Tallinas Lietišķo zinātņu universitātes studente Līna Mai Pīa (Igaunija, kolekcija: Dress reform (Kleitas reforma)), Viļņas Mākslas akadēmijas studente Kristina Sviderskaite (Lietuva, kolekcija: 1980–1990) un Eiroakadēmijas studente Tatjana Svinare (Igaunija, kolekcija: Bossa Nostra) saņēma Maskavas Galvassegu modes nama simpātiju balvas. Izdevniecība „Zvaigzne ABC" topošajiem modes māksliniekiem Andrai Andžānei, Leldei Grēberei, Kristīnei Vanagai, Ivetai Vilnei un Tatjanai Kravčenko dāvāja NJ Stevenson grāmatu "Modes vēsture".

Konkursā "Habitus Baltija 2012" piedalījās 29 modes mākslinieki un dizaineri no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Polijas un Somijas, par labākās skolas titulu sacentās deviņas augstskolas – Latvijas Mākslas akadēmija (LMA, Latvija), Rīgas Tehniskā universitāte (RTU, Latvija), Viļņas Mākslas akadēmija (Lietuva), Viļņas Mākslas akadēmija, Telšu Mākslas fakultāte (Lietuva), Igaunijas Mākslas akadēmija (Igaunija), Eiroakadēmija (Igaunija), Tallinas Lietišķo zinātņu universitāte (Igaunija), Krakovas Mākslas un modes dizaina skola (Polija) un Lietišķo zinātņu universitāte „Novia" (Somija).

Kolekciju oriģinalitāti un izstrādājumu kvalitāti vērtēja starptautiska žūrija, ko vadīja Katalonijas Modes un stila asociācijas (ModaFAD) radošais direktors, Eiropas Dizaina institūta Barselonas Dizaina, modes, vizuālās mākslas un komunikāciju skolas direktors Alesandro Maneti (Alessandro Manetti). Žūrijā bija pārstāvēti gan nozares profesionāļi un modes eksperti, gan akadēmiskie mācībspēki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas un Polijas mākslas augstskolām, tostarp modes žurnāliste, Katalonijas Modes un stila asociācijas (ModaFAD) viceprezidentedizainere Pilara Pasamontesa, Lette Verein dizaina skolas Berlīnē pārstāve Anete Hofmane (Annette Hofmann, Vācija), Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuāli plastiskās mākslas nodaļas vadītājs Aigars Bikše, žurnāla "L'Officiel Latvija" modes redaktore Olga Kolotova, modes un stila žurnāla "Pastaiga" modes redaktore un modes blogere Anita Sedliņa un blogeris (Fashion Victim) Dmitrijs Duboviks.

Konkursa mērķis ir atklāt jaunus talantus, atbalstīt jaunos modes māksliniekus un sniegt iespēju bagātināt savu pieredzi, veicinot ideju un zināšanu apmaiņu starp modes māksliniekiem un nozares profesionāļiem.

Konkursu rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju, Igaunijas Mākslas akadēmiju, Viļņas Mākslas akadēmiju, Krakovas Mākslas un modes dizaina skolu un Tallinas Lietišķo zinātņu universitāti. Konkurss "Habitus Baltija 2012" notiek ar Rīgas domes atbalstu.

Foto no konursa "Habitus Baltija 2012" skatēm aicinām aplūkot šeit.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV