Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Pašmāju zemnieku produkti Līgo galdam

EasyGet.lv, 21.06.2012. 14:25

Gatavojoties gada īsākajai naktij, Lauku labumu tirdziņā pie t/c Spice 22. un 23. jūnijā nopērkams viss Līgo galdam vienuviet. Zemnieki sarūpējuši alu, 12 veidu sierus, pirmos tomātus, jaunos kartupeļus un dažādas šķirnes Latvijā audzētu zemeņu. Netrūks arī Jāņiem raksturīgie ziedi, meijas un vainagi, kā arī ar mīlestību cepti pīrādziņi, informē Maija Trikule.
Pašmāju zemnieku produkti Līgo galdam

Līgo svētkos Lauku labumu tirdziņš savu darba laiku nemainīs – piektdien pircēji tiks gaidīti laikā no plkst. 13.00–19.00, sestdien no plkst. 10.00–17.00.

Lai nodrošinātu tirdziņā svaigus produktus tieši no Latvijas zemniekiem, t/c Spice šogad vēl ciešāk sadarbojas ar Latvijas Zemnieku federāciju. Federācija konsultē Spici par tirdziņa dalībnieku izvēli.

Latvijas Zemnieku federācijas pārstāve Agita Hauka: „Katram lauciniekam Jāņu laiks ir īpašs – visa mīlestība un gādība tiek ielikta pašu stādītajos un audzētajos produktos. Šīs garās darba un īsās nakts stundas paņem lielu enerģiju, ko spēj uzlādēt tikai zemes dotais spēks. Zemnieki vēlas sniegt šo spēku arī mums un savu labumus ved no laukiem uz pilsētu."

Līgo galdam tirdziņā plašā izvēlē tiks piedāvāts paštaisīts siers dažādām gaumēm – nopērkami būs gan klasiskie ķimeņu, gan pikantāki sieri – ar papirku, pipariem un citām garšvielām, kā arī žāvēti sieri. Tirdzniecībā būs arī gardi, pašu rokām cepti mīklas izstrādājumi, dažādi gatavota gaļa un zivis. Neiztikt arī bez svaigiem dārzeņiem un zaļumiem. Nopērkami būs gan svaigi, gan marinēti, gan salīti gurķīši.

Šogad tirdziņā piedalās vairāk nekā 25 zemnieku saimniecības un mājražotāji, piem., Cepļi, Turaidas pils, Jaundimdāni, Apiņi, Kalnābeles, Jaunkalēji, Kraujas, Stūri, Osīši, mājražotāji un individuālie komersanti I/k Anete Š, kā arī SIA Steffensen, SIA Svētes maize, maiznīca Liepkalni u.c.

T/k Spice darba laiki Līgo svētkos: 23. jūnijā t/c Spice strādās no plkst.10.00–20.00 un t/c Spice Home no plkst. 10.00–19.00. Savukārt 24.jūnijā t/k Spice slēgts.

Spices Lauku labumu tirdziņš apmeklētājus pulcē katru piektdienu un sestdienu jau no Lieldienām. Pārdošana Lauku labumu tirdziņā pie Spices norit pilnā sparā, un tā turpināsies līdz pat rudens salnām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV