Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

„Nekā lieka" aktīvisti uz „Positivus" stumj ar liekām lietām pārkrautu automašīnu

EasyGet.lv, 17.07.2012. 16:48

Kustības „Nekā lieka" (nekalieka.lv) aktīvīsti un biedri nolēmuši uz Salacgrīvā notiekošo festivālu „Positivus" doties neierastā veidā – stumjot mašīnu, kas pilna ar liekām lietām, simboliski parādot to, cik daudz lieka mēs ikdienā mēdzam nest sev līdzi.

Šodien, 17. jūlijā, plkst. 12:00 pieci kustības „Nekā lieka" aktīvisti sāka ceļu uz Salacgrīvu – jaunieši ir apņēmušies noiet kopumā gandrīz 100 kilometrus, stumjot Opel Astra modeļa automašīnu, kas piepildīta ar festivāla apmeklējumam acīmredzami liekām lietām. Šādā veidā kustības aktīvisti grib pievērst sabiedrības uzmanību „Nekā Lieka" filozofijai. Plānots, ka 20. jūnijā ap pusdienas laiku trīs puiši un divas meitenes ieradīsies Salacgrīvā.

Video no starta vietas:

„Pirms nedēļas bijām Liepājā „Summer Sound" festivālā, kur veicām festivāla apmeklētāju un mūziķu aptauju, lai noskaidrotu, kuras no līdzpaņemtajām lietām viņiem nenoderēja. Izrādījās, ka ikviens festivāla apmeklētājs bija paņēmis līdzi vismaz vienu nevajadzīgu lietu, turklāt lielai daļai no viņiem nevajadzīgo lietu apmērs bija iespaidīgs. Viens puisis bija atvedis līdzi pat saldētavu, bet meitenes izcēlās ar tādām lietām kā matu fēnu, lokšķērēm un citām skaistumkopšanas palīgierīcēm. Tāpēc dzima ideja pārspīlēti parādīt, kā izskatās cilvēki, kas spītīgi grib ņemt līdzi absolūti nevajadzīgas lietas. Cerams, ka mums izdosies viss kā plānots, un Salacgrīvā varēsim atbrīvoties no liekā un atpūsties vienkāršības garā," stāsta „Amigo" projektu komandas līderis un dedzīgs patieso vērtību aizstāvis Jānis Leimanis.

Tā kā „Nekā lieka" aktīvisti aptaujas rezultātitika fiksēti ar videokameras palīdzību, tad ikvienam bija iespēja iepazīties ar festivāla apmeklētāju atbildēm uz jautājumu „Kas jums ir lieks no lietām, ko paņēmāt līdzi uz festivālu?".



Tāpat tika jautāts par liekām lietām aptaujāto cilvēku dzīvēs vispār, kur atbildes bija gan filozofiskas – dzīvē esot liekas dusmas un lielība, gan praktiskākas, attiecināmas uz tādām lietām kā mikroviļņu krāsns, mašīna un pulkstenis. www.facebook.com/photo.php?v=247120012057026

Arī šis ceļojums uz Salacgrīvu tiks dokumentēts, kā arī būs iespēja sekot līdzi informācijai par jauniešu ceļu pretī Salacgrīvai viņu pašu un kustības „Nekā lieka" sociālo portālu lapās twitter.com/nekalieka un facebook.com/nekalieka.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV