Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Riga Fashion Mood atklāj jaunie modes talanti

EasyGet.lv, 04.10.2012. 13:07

Šodien sākas Latvijas modes palātas rīkotais modes festivāls Riga Fashion Mood. Tas norisinās pilsētvidē - Riga Fashion Mood teltī pie t/c Spice, Lielirbes ielā 29. Vienlaicīgi ar festivāla sākumu, tiks atklāta arī Latvijas Modes iela - 35 Latvijas modes zīmolu veikals ielas garumā, informē Latvijas Modes palātas pārstāve Kristīne Mickēviča.
Riga Fashion Mood atklāj jaunie modes talanti

Riga Fashion Mood atklās ielu mākslinieka Daiņa Rudens gleznojumu izstāde, darbi tapuši ilgākā laikā iedvesmojoties no Latvijas modes ikonām, bet tiks pabeigti modes festivāla skatītāju acu priekšā. Mākslas darbi būs mūsdienīgs skatījums uz Rīgas modes vēsturi, speciāli radīts Riga Fashion Mood.

Modes festivāla pirmajā dienā podests tiks atvēlēts 8 Latvijas jaunākās paaudzes modes dizaineriem un zīmoliem svaigāko kolekciju demonstrēšanai. Modes skates sāksies plkst. 19.00 un noritēs secīgi viena pēc otras.

Reinis Ratnieks un Daiga Zvirgzdiņa

Divu jauno modes dizaineru kopdarbs veidojies kā eksperiments savienojot divu atšķirīgu modes dizaineru rokrakstus - Reiņa Ratnieka interesi par formu un funkciju, un Daigas Zvirgzdiņas tērpiem piemītošo krāsainību un sievišķību.

Zane Poriete

Jaunākās kolekcijas tērpos jūtama modes dizaineres rokraksta individualitāte – ar pozitīvismu papildināts vieglums un rotaļīgums siluetos. Kolekcijas nosaukums "Svētdienas brokastis" trāpīgi raksturo kolekcijas noskaņu.

Kristiāna Kalniņa

Tērpu kolekcija "Kaleidoskops" atklāj autores pieredzi, iedvesmas un prieka avotus. Tā ir krāsaina, kontrastain un optiskas ilūzijas iespaidu. Visi kolekcijā lietotie rakstainie audumu motīvi un apdruka ir autordarbs.

Marika Džūle

Ideja kolekcijai „Three" gūta no angļu tautas pasakas par trīs māsām, kuras nonāk nezināmā, mistiskā, bīstamā vidē – mežā, bez iespējām atgriezties mājās. „Three" simboliski atspoguļo vēlmi un vajadzību pēc jauniem iespaidiem, jaunām emocijām, jaunas vides un riskiem, kuri bieži vien slēpj prātam neaptveramus brīnumus, sakritības un ārpus realitātes sajūtu.

Liva Saule Chlothings

Noslēpums nav īsti glabājams, ja to zini tikai tu. Kolekcija „My secret Life" ir stāsts par noslēpumiem, kurus ļaujamies glabāt bet ne noklusēt. Šajā kolekcijā dizainere vēlas dalīties savos noslēpumos - daži no tiem būs slēpjami, daži acīmredzami, un daži - vienkārši jauki.

Mila Ludmila Kruglika

Kolekcijā "Reflection 2012" (Atspulgs 2012) meklēta Latvijas vīrieša identitāte par pamatu izvēloties ikonisko Viļa Lāča romānu "Zvejnieka Dēls" – zvejnieka amatu un dzīvesveidu. Kopējā sajūta - mežonīga enerģija un vieglums vienlaicīgi.

Edīte Treija

Kolekcijas "Kalitāns" iedvesmas avots ir zirgs kā radošās brīvības izpausmes simbols. Kolekcijā simboliski atspoguļots dvēseles attīrīšanās ceļš, kā pāreja no melnā uz balto , no sasaistītā uz atraisīto. Mākslinieces rokraksts ir interesants ar sarežģītām izsmalcinātām detaļām, apvienojot it kā nesavienojamo - sīko, smalko, raupjo.

Riga Fashion Mood var apmeklēt ikviens modes interesents, iegādājoties biļeti Biļešu servisa tirdzniecības vietās vai skatoties Lattelecom nodrošināto tiešraidi interneta portālos www.pastaiga.lv www.cosmo.lv www.spice.lv un www.apollo.lv. Turklāt ir izveidots īpašs Riga Fashion Mood kanāls Lattelecom Interneta televīzijā, kas pasākuma laikā būs pieejams ikvienam interesentam. Kanāls atrodams www.lattelecom.tv.

Rudens Riga Fashion Mood norisināsies trīs dienas. Kopumā tiks izrādītas 20 jaunākās Latvijas modes dizaineru un zīmolu kolekcijas. Turklāt festivāla ietvaros 6. oktobrī notiks „Spice Mood" skate, kur apmeklētājiem būs iespēja bezmaksas redzēt Spices zīmolu skates.

Visa jaunākā informācija par Riga Fashion Mood pieejama mājas lapā http://latvianfashion.lv, facebook lapā facebook.com/rigafashionmood un twitter kontā twitter.com/rigafashionmood.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV