Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Riga Fashion Mood turpina "Brieduma šarms"

EasyGet.lv, 05.10.2012. 13:07

Ceturtdien, 4. oktobrī, tika atklāts Latvijas modes palātas rīkotais modes festivāls Riga Fashion Mood teltī pie t/c Spice, Lielirbes ielā 29, informē Latvijas Modes palātas pārstāve Kristīne Mickēviča. Festivāla otrajā dienā jaunākās kolekcijas izrādīs par Latvijas modes klasiķiem atzītie modes dizaineri un zīmoli.

Riga Fashion Mood pirmās dienas tēma bija „Jaunības spēks". Tās ietvaros savas jaunākās kolekcijas demonstrēja astoņi jaunie modes dizaineri un zīmoli - Reinis Ratnieks, Daiga Zvirgzdiņa, Kristiāna Kalniņa, Marika Džūle , Mila Ludmila Kruglika, Zane Poriete, Liva Saule Chlothings un Edīte Treija.

Šodien plkst 19:00 sāksies Riga Fashion Mood otrās dienas programma, kurā jaunākās kolekcijas izrādīs par Latvijas modes klasiķiem atzītie modes dizaineri un zīmoli - Keita, Aleksandrs Pavlovs, Krievijas tirgu iekarojusī Irina Košakova, strauju popularitāti ieguvušais Cinnamons un divi jauni zīmoli Nolo un Taste. Modes skates noritēs secīgi viena pēc otras.

Aleksandrs Pavlovs

Kolekcija pauž mūsdienu stila noskaņojumu, kas dod iespēju būt neatvairāmai un pašpārliecinātai. Rudens/ziemas kolekcijas „Svītru ģeometrija" apģērbiem piemīt ģeometrisks, vilinošs un konstruktīvs dizains. Kolekcijas tērpu valkātāja ir mūsdienīga un eleganta sieviete kustībā. Kolekcija radīta no trikotāžas un lina rudens krāsu toņos.

Nolo

Nolo ir jauns un ambiciozs zīmols, kas apvieno eiropeisko dizainu un dienvidniecisko izsmalcinātību. Nolo kolekcijas mērķis ir piedāvāt pilsētniecēm pilnvērtīgu garderobi visas dienas garumā, 7 dienas nedēļā, ļaujot sievietei justies ērti un neatvairāmi visās dzīves situācijās. Interesantās detaļas un apdare veido pilsētas šika tēlu.

Irina Košakova

Zīmola pavasara-vasaras 2013 kolekcija " Sicīlijas vasara" ir veltījums Vidusjūras Itālijas noskaņām un 60to- 70to gadu skaistules simbolam - pārliecinātai par sevi un nosvērtai, bet tajā pat laikā jūtīgai sievietei. Kolekcijas radītos apģērbus sievietēm raksturo izsmalcināta gaume un atturīgas, sievišķīgas līnijas. Katrs apģērba gabals apvieno sarežģītu griezumu, dārgus, dabīgus audumus, kā arī ērtumu.

Cinnamons

Jaunā trikotāžas apģērbu un aksesuāru kolekcija La vie en rose (Dzīve kā rožu dārzs) ir kā turpinājums iepriekšējām kolekcijām. Tajā zīmols palicis uzticīgs savam rokrakstam - franču noskaņai un sievišķībai. Tā veidota no kvalitatīva materiāla: kašmira, vilnas un zīda. Kā parasti, tīras, "nolasāmas" formas, un rožu raksti apģērbā.

Taste

Taste ir jauns zīmols, kas radies kā loģisks turpinājums jau divus gadus pastāvošajam Latvijas modes konceptveikalam Taste Latvia. Tā radītāja ir Dita Danosa, un kolekcija ir tapusi sadarbībā ar modes mākslinieci Sonitu Pāvuliņu. Iedvesma kolekcijai nākusi no Parīzes noskaņas 60tajos gados. Kolekcijā dominē sievišķīgas, elegantas vienkārša silueta kleitas. Romantiku ienes pumpaino audumu saspēle ar vienkrāsaino audumu gammu.

Keita

Keitas jaunākās kolekcijas pamatā ir dizaina un domas pilnveidošana un jaunu silueta līniju meklējumi, kā arī pētījumi griezumos un spēles ar tehnoloģiju un šūšanas tehniku. Kā vienmēr tiek izmantoti augstākās kvalitātes materiāli - zīda samts, zīda tafts, vilna un franču mežģīnes. Kolekcija veidota īpašu uzsvaru liekot uz rūpīgu tradicionālo roku darbu.

Riga Fashion Mood var apmeklēt ikviens modes interesents, iegādājoties biļeti Biļešu servisa tirdzniecības vietās vai skatoties Lattelecom nodrošināto tiešraidi interneta portālos www.pastaiga.lv www.cosmo.lv www.spice.lv, apollo.lv. Turklāt ir izveidots īpašs Riga Fashion Mood kanāls Lattelecom Interneta televīzijā, kas pasākuma laikā būs pieejams ikvienam interesentam. Kanāls atrodams www.lattelecom.tv.

Rudens Riga Fashion Mood norisināsies trīs dienas. Kopumā tiks izrādītas 20 jaunākās Latvijas modes dizaineru un zīmolu kolekcijas. Turklāt festivāla ietvaros 6. oktobrī notiks „Spice Mood" skate, kur apmeklētājiem būs iespēja bezmaksas redzēt Spices zīmolu skates.

Visa jaunākā informācija par Riga Fashion Mood pieejama mājas lapā http://latvianfashion.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV