Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīgā demonstrēs MAREUNROL'S Parīzes modes nedēļas kolekciju

EasyGet.lv, 23.10.2012. 10:53

3. novembrī plkst. 20:00 Latvijas Nacionālās Operas Jaunajā zālē tiks demonstrēta Latvijas modes zīmola MAREUNROL'S kolekcija "EPIZODE 2". Tieši ar šo kolekciju šī gada jūnijā MAREUNROL'S piedalījās Parīzes modes nedēļā, tādējādi kļūstot par pirmo Latvijas zīmolu, kurš ticis iekļauts Parīzes modes nedēļas oficiālajā programmā.
Rīgā demonstrēs MAREUNROL'S Parīzes modes nedēļas kolekciju

Zīmīgi, ka MAREUNROL'S Latvijas vārdu nesa pasaulē ar kolekciju, kuras radīšanai dizaineri guva iedvesmu no 20. gadsimta 80. gadu Latvijas. "Epizode 2" stāsta par laiku, kurā Padomju režīma dēļ daudzi radoši cilvēki nedrīkstēja atklāti paust savu viedokli, tomēr tie atrada veidus, kā nodot sabiedrībai savus ziņojumus - zemtekstu veidā tos iekodējot dzejā, prozā, mūzikā, mākslā un teātrī.

MAREUNROL'S 2005. gadā izveidoja divi modes mākslinieki Mārīte Mastiņa un Rolands Pēterkops. 2009. gadā viņi kļuva par prestižā starptautiskā jauno fotogrāfu un modes mākslinieku festivāla Hyeres 2009 uzvarētājiem, pirmie festivāla vēsturē vienlaicīgi iegūstot abas svarīgā kās godalgas. MAREUNROL'S arī jau pabijuši uz žurnāla "Wallpaper" vāka kā "Christian Dior" modes nama vīriešu līnijas galvenā dizainera Kris Van Assche favorīti.

"Mums ir būtiski katrai detaļai piešķirt jēgu un nozīmi, un radīt tādu apģērbu, kas pats pauž stāstu un dzīvo savu dzīvi," uzsver modes mākslinieki. Sadarbojoties ar fotogrāfiem un citu mākslas disciplīnu pārstāvjiem, MAREUNROL'S veido konceptuālus mākslas darbus (fotogrāfijas, īsfilmas, instalācijas), kuri palīdz paust apģērbā ietverto vīziju.

"MAREUNROL'S darbi jāredz un šis pasākums obligāti jāapmeklē ne tikai modes pazinējiem, bet arī tiem, kas šaubās vai mode spēj būt intelektuāli stimulējoša. Mārīte un Rolands ar saviem darbiem paplašina mūsu pieņemtās modes robežas, vienlaikus ļaujot ikdienišķas lietas ieraudzīt citā gaismā," stāsta zīmola MAREUNROL'S menedžere Annika Vītola.

Pasākumu atbalsta viesnīca "Neiburgs", "Cēsu alus", "Perwoll" un modeļu aģentūra "Dandy". Pasākums noritēs "Riga Fashion Week" ietvaros.

Operas Jaunās zāles ietilpības dēļ, biļetes uz pasākumu pieejamas ierobežotā daudzumā "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv

Foto: Latvijas modes zīmola MAREUNROL'S kolekcija "EPIZODE 2". Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV