Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pētījums: tuvojoties ziemai, iedzīvotāju optimisms krītas

EasyGet.lv, 30.11.2012. 10:01

Jaunākā „DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti liecina, ka pēdējos mēnešos novērotais iedzīvotāju optimisms atkal sācis noplakt. Jūtami pasliktinājušies iedzīvotāju vērtējumi gan par kopējās situācijas attīstību valstī, gan pašreizējo ekonomisko stāvokli un tā izmaiņām, gan arī par ģimenes materiālās situācijas prognozēm.

Pētījuma rezultāti liecina, ka, salīdzinot ar iepriekšējiem mēnešiem, kritiskāki vērtējumi sniegti visos „DNB Latvijas barometra" nemainīgajos indikatoros. Tostarp sabiedrības viedoklis par nākotnes izredzēm, kas pēdējā pusgada laikā bija kļuvis pozitīvs, šomēnes atkal nokrities līdz nulles atzīmei. Turklāt straujš skeptiskas nostājas kāpums vērojams arī iedzīvotāju kopējam noskaņojumam.

Savukārt „DNB Latvijas barometra" otrajā daļā iedzīvotāji šoreiz lūgti izteikt viedokli par eiro ieviešanu Latvijā, tostarp lielākajiem potenciālajiem ieguvumiem un zaudējumiem, kā arī par uzticēšanos dažādiem informācijas avotiem, kuri komentē eiro ieviešanas nepieciešamību un izdevīgumu Latvijai. Plašāki pētījuma rezultāti un ekspertu secinājumi tiks publiskoti pirmdien, 3. decembrī.

Pētījumā iegūtos datus komentējuši Eiropas Komisijas Ekonomikas un finanšu lietu direktorāta darbinieks un ekonomikas analītiķis Gatis Eglītis, LR Finanšu ministrijas Eiro projekta vadītāja Dace Kalsone, Latvijas Bankas ekonomiste Agnese Bičevska, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, ekonomisti Raita Karnīte, Uldis Osis un Edmunds Krastiņš, DNB bankas ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš, tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra „SKDS" sociālo un politisko projektu direktore Ieva Strode un citi eksperti.

„DNB Latvijas barometrs", kas kļuvis par atzītu ikmēneša socioloģisko pētījumu valstī, tiek veidots katru mēnesi, un tajā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgā jomā. Vienlaikus sabiedrībai katru reizi tiek uzdots arī pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo iedzīvotāju vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV